Thommessen på topp

Managing partner Sverre Tyrhaug gleder seg over nok en topplassering for Thommessen. Arkivfoto: Henrik Skjevestad

Prospera har kåret Thommessen til Norges beste advokatfirma for fjerde år på rad, mens BA-HR rangeres som det mest kjente.

– Denne undersøkelsen er viktig fordi det er kundene som forteller hvor fornøyde de er med oss. Her spør man jo de som faktisk bruker tjenestene. Når vi vinner fire år på rad forteller det at vi gjør noe riktig, sier adm.partner Sverre Tyrhaug i Advokatfirmaet Thommessen, til Finansavisen.

I årets Prospera-undersøkelse er Thommessen rangert som det beste firmaet når det gjelder «overall performance», som vil si etter en samlet vurdering fra bedrifter og organisasjoner som kjøper juridiske tjenester i Norge.

Saken ble først omtalt i Finansavisen.

Fem på topp

Rett bak Thommessen følger Wiersholm, Wikborg Rein, BA-HR og Schjødt på en 5.plass. I hele fire år har Thommessen tronet på topp, mens BA-HR har gått fra en 2.plass til en 4.plass og Schjødt har falt fra 4. til 5.plass. Wiersholm og Wikborg Rein kan juble over å ha steget fra fjorårets 3.- og 4. plass.

Thommessen scorer også best på juridisk kompetanse, men det er BA-HR som har det mest kjente varemerket.

Det var Finansavisen som først omtalte saken. Foto: Faksimile/Finansavisen

Flere rangeringer

Prospera har intervjuet 312 norske selskaper og organisasjoner, som hver kjøpte juridiske tjenester for over 1,5 millioner kroner i 2017. 31 prosent av de som ble intervjuet utgjør adm.direktører eller partnere, mens 21 prosent er daglige ledere. De resterende består av finansdirektører, juridiske direktører og avdelingsledere.

Selv om Tyrhaug i Thommessen peker på undersøkelsen som et viktig verktøy for å kartlegge forbedringspotensialet til bedriften, er ikke Prospera de eneste som rangerer advokat-Norge. Blant flere gjennomfører blant annet Finansavisen en årlig undersøkelse, hvor advokatene selv får rangere hverandre. I årets utgave var det nok en gang Wiersholm som kapret 1.plassen.

– Vi skal bli bedre

Prospera-undersøkelsen gir advokatfirmaene tilbakemeldinger på alt fra prosjektledelse til internasjonal kompetanse, og også pris og tilgjengelighet vurderes. Hva gjelder konkurransedyktig pris havner Thommessen på en 12. plass, ned fra en 11. plass i fjor.

Tyrhaug mener selv at 5500 kroner er en grei timepris, men sier de har forbedringspotensiale på flere andre områder.

– Vi skal bli flinkere til å avdekke kjernen i oppdragene våre, og så ønsker kundene en tettere dialog med oss. I tillegg savner de at vi er nysgjerrige på hvordan det har gått etter at oppdraget er over, avslutter han.