Statssekretær Vidar Brein-Karlsen:- Vi må ha motforestillinger for å ta gode avgjørelser

Statssekretær Vidar Brein Karlsen mener Advokatforeningens årstale får frem dilemmaet ved å skulle sikre folks personvern kontra den enkeltes sikkerhet. Han får støtte fra Trine Skei Grande og Lene Vågslid.

Statssekretær Vidar Brein-Karlsen synes det var en god tale. I torsdagens årstale sa Advokatforeningens leder Jens Johan Hjort at han mente at det såkalte digitale grenseforsvaret bør droppes.

-Jeg ser det synspunktet. Vi må også ha motforestillinger for å ta gode avgjørelser i Regjeringen. Men dette er en prosess som Regjeringen skal behandle når den tid kommer, sier Brein-Karlsen til Advokatbladet.

Se videointervju i vinduet under!

Venstre-leder Trine Skei Grande synes det var en flott tale.

– Det er en vekker for hele vårt liberale rettsvesen når vi ser hvordan dette blir utfordret. Jeg håper veldig mange hører talen. Det blir en hard kamp i de nærmeste årene om hvordan vi skal klare å beholde de rettstatsprinsippene vi har hatt tidligere, påpeker Grande.

Justiskomiteens leder Lene Vågslid (Ap) mener særlig det Hjort pekte på om dilemmaet ved digitalt grenseforsvar, var nyttig å få med seg.

-Det kommer til å bli enda mer av disse dilemmaene fremover. Det var en glimrende tale som kommer til å bli tatt med inn i mange politiske diskusjoner, sier Vågslid.