Silje Christine Hellesen i Haugesund bruker 8. mars til å vise frem advokatyrket som attraktivt for både kvinner og menn.

Vil vise advokatbransjens mangfold på Kvinnedagen

Advokatbransjen er fremdeles mannsdominert, men heldigvis er fremtiden mer fargerik, konstaterer Eurojuris i Haugesund i en stor annonse i anledning 8. mars.

Eurojuris-advokat og kretsleder Silje Christine Hellesen i Haugesund slår til igjen på kvinnedagen. – Det startet i fjor. Vi vil vise at vi tar kvinner på alvor, sier hun.

Resultatet er en stor annonse med to bilder: Firmaets mannfolk på et bilde der både antrekk og ansiktsuttrykk er heller triste, og hele staben med bredere smil og mer variert klesdrakt. Annonsen er rykket inn i Haugesunds Avis på kvinnedagen.

Hellesen vil gjerne ta tilbake feminist-begrepet som et positivt ladet ord som forteller om likestilling og like muligheter. I fjor holdt hun appellen «feminist fatale» i hjembyen, og hun sitter i 8. mars-komitéen.

–  De fleste jusstudentene er kvinner, og kvinnene får best karakterer på studiet. Advokatbransjen går fremover, men fortsatt er det ubalanse, sier hun.

– Det er viktig å vise at yrket har rom for mangfold og at advokatyrket er et yrke som både kvinner og menn trives i, konstaterer Silje Christine Hellesen.

Et større intervju med Hellesen kommer i Advokatbladets aprilutgave.

Her er bildene som brukes i annonsen:

 

Powered by Labrador CMS