Jus-podcast med personlig vri på juristyrket

Jusstudent Åsmund Klem startet nylig opp Jusspratpodden der han i hver sending inviterer en ny jurist for å prate om hverdagen i sitt yrke. Foto: Axel Hodnefjeld

Profilerte advokat-navn gjester fersk student-podcast.

Jusstudent Åsmund Klem har startet en ny podcast, Jusspratpodden. I hver episode inviteres en ny person som forteller om sin arbeidshverdag som jurist. I første episode er det adokat Nicolai Julsvoll som er gjest i studio.

– Tanken bak podcasten er å få til en mer personlig og avslappet prat enn det man kanskje er vant med fra bedriftspresentasjoner. Målet er at intervjuobjektet skal forklare konkret hva de arbeider med, og gi et personlig bilde på dette, fremfor kun å presentere bedriften sin, som det gjerne blir til ved andre anledninger, forklarer Klem til Advokatbladet.

 

Kjente gjester

Han har allerede ferdiggjort seks intervjuer som vil bli publisert fortløpende hver torsdag fremover. I programmene vil profiler som internadvokat i TV2 Randi Gustad, partner i Hjort Svein Holden og forsvarsadvokat Cathrine Grøndahl i Sulland og co bli presentert. Ifølge jusstudenten har tilbakemeldingene fra lytterne vært god, med nærmere 500 avspillinger av den første podcasten til nå.

Håndballekspert  og advokat i TV2 Randi Gustad er en av gjestene i den nye podcasten Jusspratpodden. Arkivfoto: Henrik Evertsson

– Vi får se hvordan responsen fra lytterne utvikler seg, men jeg kunne godt tenke meg å fortsette med dette utover høsten også. Studenter higer alltid etter å vite hvilket yrke de kan ende opp som. Da er det også deilig at de jeg tar kontakt med, har lyst å dele fra sin arbeidshverdag, sier studenten.

 

Profesjonelt studio

Podcastens målgruppe er hovedsakelig studenter.

– Men jeg håper også ferdigutdannede jurister som kanskje vurderer en ny yrkesvei vil være interesserte, sier Klem, som går andreavdeling på jussen i Oslo.

Han har tidligere erfaring fra blant annet Radio Nova og jussrevyen, noe han har fått god nytte av nå.

-Når først skulle lage noe, ønsket jeg gjøre det skikkelig, med god lyd. Jeg er derfor glad for at jeg til flere av sendingene har fått låne lydstudio av Radio Nova. At episodene bare varer i om lag 20 til 40 minutter håper jeg kan bidra til å nå flere, påpeker Klem.