Oda Hellenes Ekre har gått gradene fra fullmektig til senioradvokat i Wiersholm.

- Å være ferdig med en rettssak er litt som å være ferdig med en eksamen

Et godt tips fra sjefen fikk Wiersholm-advokat Oda Hellenes Ekre til å klare å koble av etter å ha gjennomført en sak i retten. Wiersholm er blant de nominerte til Talentprisen 2020.

Publisert

Fredag deles Advokatforeningens talentpris ut av justisminister Monica Mæland. Advokatbladet fortsetter å presentere de nominerte firmaene. Denne gang er vi kommet til Wiersholm, og senioradvokat Oda Ekre.

- Hvilke forventninger hadde du til faglig utvikling da du begynte i Wiersholm?

– Jeg jobber hovedsakelig med anskaffelsesrett, et område der Wiersholm har et av Norges sterkeste fagmiljøer. Forventningen min var derfor å få muligheten til å lære av svært dyktige og hyggelige kollegaer, og det ble innfridd fra dag én med en bratt læringskurve og et veldig godt sosialt miljø.

Talentprisen 2020

  • Prisen deles ut den 20.november av justisminister Monica Mæland.
  • Hver dag frem til utdelingen vil Advokatbladet presentere de ulike kandidatene.
  • Utdelingen kan følges på Advokatbladet.no.

- Må stenge tankene ute

- Kan du trekke frem én sak, et oppdrag eller en situasjon du har opplevd som spesielt lærerik? Hva lærte du av den?

– Min andre fullmektigsak gikk over tre dager i Oslo tingrett. Etter at jeg var ferdig, ringte sjefen min meg og forberedte meg på at det å være ferdig med en rettssak er litt som å være ferdig med en eksamen. Det er fordi man i etterkant ofte kan kverne på ting man gjerne skulle ha sagt i retten, eller sagt på en annen måte. Han sa også at man må prøve å stenge de tankene ute, og tenke at man gjorde så godt man kunne i retten, og slå seg til ro med det.

Oda Hellenes Ekre

Stilling: Senioradvokat i Wiersholm

Alder: 32
I Wiersholm siden: 2014

Utdannet ved: Universitetet i Oslo, 2013. Utveksling ved Vrije universitet i Amsterdam

Arbeidsfelt: Offentlige anskaffelser, kontraktsrett og tvisteløsning

- Det tipset var spesielt lærerikt og noe jeg aktivt har brukt, og som gjør at jeg klarer å koble meg relativt raskt av etter å ha gjennomført en rettssak.

Kastes ut i oppgaver

- Hva gjør firmaet ditt for at unge advokater skal føle seg flinke, og i praksis bli flinkere?
– Wiersholm har et omfattende opplæringsprogram som starter første arbeidsdag. Gjennom programmet blir våre unge advokater skolert i advokatrollen, men også Wiersholms verdier og etikk. For å oppleve mestring er det viktig å delta i saksarbeid og oppleve at arbeidsoppgavene er enklere å gjennomføre tredje gangen man gjør dem sammenlignet med første gangen.

- Samtidig er det viktig med allsidige oppgaver, slik at man får prøvd seg på forskjellige ting. Kombinasjonen av dette er viktig for at våre unge advokater skal oppleve mestring og samtidig utvikle seg i advokatrollen. Vi er derfor veldig opptatt av at fullmektigene kastes ut i løpende saksarbeid med en gang de begynner her. I tillegg blir alle advokater fulgt tett opp av fadderne sine!

- Hvordan opplever du at Wiersholm arbeider med å løfte frem og synliggjøre talentene?

– Den opplevde strukturen i Wiersholm er flat, og de erfarne advokatene og partnerne er genuint opptatt av å løfte unge talenter opp og frem. Dette skjer blant annet gjennom tidlig klientkontakt og ved at den yngre garde får muligheten til å holde foredrag både internt og eksternt. I tillegg oppfordres de yngre advokatene til å skrive artikler, noe som har resultert i en rekke artikler den siste tiden blant annet på Estatenyheter.no. Vår markedsavdeling er også veldig flinke til å promotere våre talenter gjennom nettsiden vår og på LinkedIn.

Advokatbladet samlet én advokat fra hvert av de Talentpris-nominerte firmaene til en fotoseanse i Bjørvika i Oslo sentrum. (F.v.) Oda Ekre (Wiersholm), Patrick Oware (Wikborg Rein), Heidi Jorkjend (Thommessen), Aurora Bjørnvold Assev (Riisa & Co.), og Elisabeth Hoffman (Bull & Co.).
Powered by Labrador CMS