- Du får gnister i øynene og energi av motstand, sa Merete Smith til Jon Wessel-Aas.

Takket av Jon Wessel-Aas som leder

Mener at Advokatforeningens avtroppende leder har en helt spesiell X-faktor.

Publisert

Dagen før han offisielt ble erstattet som leder av Siri Teigum, ble Advokatforeningens leder de siste fire årene hyllet med en takketale av generalsekretær Merete Smith.

Talen ble holdt på en middag onsdag kveld for representantskapet og hovedstyret, og samlet om lag 65 tillitsvalgte fra hele landet.

- For en leder du har vært! Det er litt vemodig for meg å holde denne talen, innledet Smith.

- For det første er du en svært respektert advokat. Og det hjelper jo, i en advokatforening. I tillegg er du noe som i bunn og grunn er summen av en lang rekke egenskaper; du er klok. Menneskekunnskap, empati, samfunnsforståelse, intuisjon, gode analytiske evner, en stor dose kreativitet og evne til å tenke utradisjonelt og nytt – alt dette og mer til inngår i klokskapen din. Og skaper autoritet, sa hun.

- Mer sjef jo mindre du sjefer

Autoriteten springer også ut av noe helt annet, mente hun.

- Du har nemlig en helt spesiell x-faktor, og det er en usedvanlig mild og imøtekommende vennlighet. Og dette gjør ikke autoriteten din mindre, slik noen kunne trodd, det gjør den større. For det viser at du stoler hodet ditt, stoler på at resonnementene og avgjørelsene dine gir deg all den respekten du trenger. X-faktoren din er at du blir mer sjef jo mindre du sjefer. For du bygger respekt på langt mer verdifulle premisser, sa Smith.

Maisol, jubel og heder: Jon Wessel-Aas fikk mange godord under middagen på Torgterrassen i Oslo.

Wessel-Aas elsker mennesker og morsomme kommentarer og møter alle med mild vennlighet, noe som gir gode møter og gode prosesser, fremholdt hun.

- Ikke at du er ukritisk, for ikke helt sjeldent har du endret eller gitt innspill på ting du har fått av oss i sekretariatet, og gjort det enda bedre. Du har aldri irettesatt noen av oss, men du har løftet oss alle. Slik bare de aller beste lederne kan.

- Ikke akkurat A4

Hun roste ham også for alltid å stille opp når hun eller andre i sekretariatet tar kontakt.

- Du tar telefonen, svarer på epost, og stiller i møter og arrangementer. Og du gjør det med glans. Ja, jeg har inntrykk av at du også gjør det med glede.

Alle som kjenner Wessel-Aas, vet at han elsker å bade. Dette ble også nevnt i avskjedstalen.

Fra v. lederen i Troms krets, Jørgen Aas Eide, og Elise Riibe-Stokland fra Midt-Hålogaland krets, Jon Wessel-Aas og leder av arbeidsutvalget i representantskapet, Marte Svarstad Brodtkorb.

- Du er jo ikke akkurat A4. På mange måter er du leken som et barn. Du klarer for eksempel knapt å gå forbi en liten vannpytt uten å kle av deg og hoppe uti, spøkte Smith.

- I tillegg er du litt fandenivoldsk og elsker motstand.

 Wessel-Aas: - Merete er uvurderlig

Jon Wessel-Aas synes det er svært hyggelig å få så gode ord fra den han har jobbet tettest med i de fire årene som leder av foreningen. 

- Jeg vil, som jeg har sagt menge ganger før, gjengjelde dette. Merete er helt uvurderlig for foreningen, og hun gjør det svært mye enklere å være leder. Hun lever og ånder for advokatene og advokatenes rolle i samfunnet, og hun er tilgjengelig døgnet rundt for foreningen og dets medlemmer, sier han.

- Hun er dessuten en fantastisk god leder av alle de flotte ansatte i sekretariatet, sier han.

 Mens det er enkelt å erstatte oss som er valgte ledere for en periode, tenker jeg med gru på den dagen Merete slutter som generalsekretær. Det blir ikke enkelt å finne noen som kan erstatte henne.

Takket av fem hovedstyremedlemmer

Også hovedstyremedlemmene Trude Marie Wold (nestleder), Cecilie Nakstad (representant for Forsvarergruppen), Mohsin Ramani (representant for Oslo krets), Bjarte Døssland (representant for Hordland krets) og Silje Christine Hellesen (Haugaland og Sunnhordland krets) ble takket av - for anledningen på rim.

Trude Marie Wold ønsket å takke en person spesielt: Hovedstyrets sekretær og altmuligfikser Karin Johansson. Til høyre avtroppende hovedstyremedlemmer Mohsin Ramani og Silje Christine Hellesen.
Powered by Labrador CMS