Snorre Nordmo har blant annet bakgrunn fra Sector Asset Management.

– Å bidra til å lære opp talentene er kjempegøy

- I tillegg til å gi talentene tilgang til spisskunnskap, tett oppfølging og mengdetrening for egen utvikling, opplever jeg at vi tilrettelegger smartere for «work-life balance», sier Wikborg Rein-partner Snorre Nordmo (31).

Publisert

Han begynte i Wikborg Rein som Specialist Counsel den 1. januar 2021, og er tilknyttet firmaets fagområde for kapitalforvaltning og finansregulatorisk.

Flere tips til hvordan å bli partner finner du i Advokatbladets nyeste utgave.

– At jeg får anledning til å bli partner i en alder av 31 år viser at en i Wikborg Rein får muligheten til å satse og vokse som advokat, og at vi satser på talenter. Hvis man som ung advokat ønsker å være en del av et diversifisert partnerskap, er Wikborg Rein et bra sted å være, uttalte Nordmo til Advokatbladet i forbindelse med at han fikk den nye stillingen.

Med et langsiktig mål om å bli partner, legger han ikke skjul på at veien han har gått via in-house-jobben som juridisk direktør og Chief Compliance Officer i Sector Asset Management, innebar en viss risiko.

– Sikrere vei å bli i ett firma

Han hadde ennå ikke fylt 28 år da han startet som juridisk direktør sistnevnte sted.

– Jeg opplevde at jeg lærte utrolig mye mens jeg var der, og vokste med oppgaven. Personlig synes jeg det å få detaljkunnskap fra kundesiden i bransjen var en viktig prioritering. Det synes jeg er den viktigste merverdien med et opphold in-house, og som har gjort at jeg kan gi mer presise og kommersielle råd til kundene i dag, sier Nordmo.

Kunnskap fra kundesiden kan man også oppnå gjennom secondment-ordninger, samtidig som man fortsetter jobben som advokat, presiserer Nordmo, som startet advokatkarrieren i BAHR.

– Det er ingen tvil om at det å være advokat hele veien ett sted er en sikrere vei til å bli partner - det viser også statistikken. Samtidig står jeg ved at jeg har fått mye ekstra ved å gå denne veien, understreker Nordmo.

- Regelverket tilknyttet næringslivet, og særlig innenfor finansmarkedene, har blitt så komplekst og omfattende at spisskompetanse blant forretningsadvokater er viktigere enn noen gang, sier Snorre Nordmo.

Ulike veier opp

Han understreker at det heldigvis er mange måter å bli partner på

– Et vellykket partnerskap må være diversifisert, og det finnes ikke bare én oppskrift på hvordan lykkes med opptak. Men jeg tenker at en ting er likt for alle som blir partner, og det er innsatsen som legges ned. Som med alt annet, blir man ikke dyktig advokat uten trening - det krever hardt og riktig arbeid over tid. Det betyr ikke at man aldri skal ta ferie eller ikke ha et liv utenom jobben, det er viktig at man finner en rytme og balanse i hverdagen, og passer på å ta seg fri når man har mulighet.

Han synes noe av det morsomste med advokatjobben er å jobbe sammen med kunden for å finne løsninger innenfor regelverket som best passer deres virksomhet.

– Det matcher godt med den erfaringen jeg har fra tiden som juridisk direktør også, sier Nordmo, som også trekker frem viktigheten av å jobbe med erfarne spesialister på ulike fagområder.

– Jeg finner stor trygghet i å være en del av et fullservice advokatfirma med spisskompetanse innenfor mer eller mindre alle de mest sentrale fagfeltene og markedsdisiplinene. For nyutdannede og unge advokater gir dette også en unik tilgang til kunnskap, som man ikke nødvendigvis vil kunne få med å bare lese bøker.

Talentfabrikk

Som ny partner gleder Nordmo seg også over å bli enda mer aktiv i utviklingen av nye talenter i firmaet.

– Å bidra til å lære opp talentene er kjempegøy. Wikborg Rein er, og skal være, en talentfabrikk. Men i tillegg til å gi talentene tilgang til spisskunnskap, tett oppfølging og mengdetrening for egen utvikling, så opplever jeg at vi tilrettelegger smartere for «work-life balance» og tilbyr langt mer fleksibilitet enn det man historisk sett har hatt i advokatbransjen, poengterer Nordmo.

En annen bonus for talentene som jobber i Wikborg Rein er muligheten til å jobbe fra et av utenlandskontorene i Shanghai, Singapore eller London, påpeker Nordmo.

– Hvis jeg hadde startet i Wikborg Rein fra dag én i min karriere skulle jeg gjerne hatt et opphold på et av våre utenlandskontorer. Jeg har en god kollega, Therese Trulsen, som jobber på vårt Shanghai-kontor, og jeg er imponert over hva hun har fått til der.

Powered by Labrador CMS