Foto: Else-Marie Merckoll.
Foto: Else-Marie Merckoll.

Rundt hundre advokater deltok i fakkeltog til støtte for fengslede iranske advokater

Også iranske kvinner deltok i toget. - Alle som møtte opp skal vite at dette var et viktig bidrag til en viktig kamp, sier Berngaard-partner Elin Mathisen.

Publisert Sist oppdatert

Om lag hundre personer var med, de fleste advokater, da advokatfirmaet Berngaard, med støtte fra Advokatforeningen, arrangerte fakkeltog til støtte for fengslede iranske advokater torsdag ettermiddag.

Se bildekarusell i toppen av saken!

- Det var hyggelig at så mange møtte opp. De fleste store advokathusene var representert, samt mange små og mellomstore. Det er fint at bransjen kan samles om et så viktig spørsmål, og at så mange advokater gikk utenfor komfortsonen sin for en kveld, sier Berngaard-partner Elin Mathisen.

Har spredt seg til utlandet

Det var et stille tog som gikk fra Skillebekk til nedenfor den iranske ambassaden. Fakkelbærerne hadde med seg plakater til støtte for de fengslede advokatene.

Blant annet TV 2 og NRK dekket aksjonen.

- Med den brede pressedekningen dette har fått, vet vi at budskapet har nådd frem til myndighetene, og vi har allerede fått meldinger om at dette har fått god spredning i utlandet. Så alle som møtte opp skal vite at dette var et viktig bidrag til en viktig kamp. Vi er veldig fornøyd med arrangementet, fortsetter hun.

Iranske kvinner deltok i toget

Ifølge Else-Marie Merckoll, tidligere leder av Advokatforeningen Oslo krets, og nå medlem av Advokatforeningens hovedstyre, var det en veldig fin markering.

Også iranske kvinner deltok i toget.

- De sa at vår støtte var veldig viktig, de skulle sende bilder fra markeringen til Iran. Demonstrasjonen ble lagt merke til, sier Merckoll.

Powered by Labrador CMS