Olav Pedersen kan glede seg over flere nye kolleger denne vinteren.

Nå er Harris Vestlandets klart største firma

Fra og med nyttår er Dalheim Rasmussen historie.

Publisert Sist oppdatert

Ved nyttår fusjonerte Dalheim Rasmussen med advokatfirmaet Harris. Nå er det klart hvilke advokater som blir med over i det nye firmaet:

  • Jorunn K. Moltu Jacobsen, Paal-Henrich Berle, Willy Dalheim, Eric A. Rundhovde trer inn i partnerskapet.
  • Jan Haakon Rasmussen tar posisjon som seniorpartner.
  • Sonja Bernt Heimset blir senioradvokat, mens Eirik Myking Midtbø blir fast advokat.
  • Jens Rosendahl Halvorsen går inn som advokatfullmektig.

    I Harris er det dermed nå over femti advokater, deriblant 21 partnere og totalt over 75 ansatte.

Mer spesialiserte

Firmaet har hovedkontor i Bergen.

- Advokatene som kommer inn har betydelig kompetanse på konkurs og insolvens. Dalheim Rasmussen var større enn oss på dette feltet. Ellers ligner deres kompetanse mye på vår, blant annet er de sterke på eiendom og kontraktsrett. En forskjell er nok at de har jobbet litt bredere, mens vi har vært mer spesialiserte. Vi satser på at de nye advokatene vil komme inn i det ganske raskt, sier managing partner Olav Pedersen til Advokatbladet.

Økende konkurranse

I 2020 omsatte Harris alene for 109 millioner kroner, mens Dalheim Rasmussen oppnådde en inntekt på 28 millioner kroner.

- Vi hadde vårt beste år til da i 2020, og vi håper regnskapstallene for 2021 vil vise at vi gjorde det enda litt bedre i fjor, sier Pedersen.

Markedet til Harris er først og fremst små og mellomstore bedrifter og kommuner, men i motsetning til de aller største firmaene i landet, har de også en del kunder i privatmarkedet.

- Vi ønsker å gi topp juridisk bistand til privatpersoner også, påpeker Pedersen.

Han omtaler advokatmarkedet på Vestlandet som svært spennende og sier at det er veldig mye som skjer, spesielt knyttet til det grønne skiftet.

De er ikke redd for konkurranse, eksempelvis fra nyetablerte BAHR.

- Markedet har tettet seg til, og vi merker jo at det er blitt mer konkurranse om oppdragene. Samtidig retter nok for eksempel BAHR i hovedsak seg mot andre markeder og klienter enn oss, og er sånn sett ingen direkte konkurrent. Vår kjerneoppgave er å ha en ledende posisjon på Vestlandet, samtidig som vi opplever at vi får flere og flere oppdrag over hele landet, sier Pedersen.

Ruster opp med fire fullmektiger

I februar starter ytterligere fire fullmektiger firmaet har rekruttert.

- Vi ser frem til å komplettere de rutinerte advokatene vi nå har fått inn med nye unge fullmektiger.

Også lokalkontoret i Førde opplever økende tilfang av oppdrag.

- I 2021 økte vi fra to til fire medarbeidere i Førde, og satser på å hente inn nok en medarbeider dit nå i 2022. Våre kontorer i Stryn, Norheimsund og på Os er ubemannet, men vi har god aktivitet og faste kontordager der også, konstaterer Pedersen.

Powered by Labrador CMS