Advokat Per M. Ristvedt har tilbakevist beskyldningene som er rettet mot tidligere MP Erling Ueland i en disiplinærklage. Her i retten i Ølen-saken i 2020.

Økokrim åpner etterforskning i Ueland-saken

Tidligere managing partner Erling Ueland har besluttet å ta permisjon for å bistå etterforskningen.

Publisert Sist oppdatert

- Vi er i dag informert om at Økokrim vil åpne etterforskning for å undersøke om det foreligger et straffbart forhold knyttet til de anklager som er fremmet av Jon Christian Syvertsen og Klaveness Marine AS mot advokat Erling Ueland, informerer partner og pressekontakt Per M. Ristvedt i Schjødt.

- Ueland har i samråd med oss besluttet å ta permisjon for å bistå etterforskningen inntil avgjørelse foreligger, opplyser han .

- Imøteser etterforskningen

Han forteller at styret i Schjødt har gjennomført en grundig intern vurdering av saken med relevant ekspertise og har også innhentet en ekstern vurdering fra advokatfirmaet Hjort.

- Begge vurderingene konkluderer klart med at Erling Ueland ikke har gjort noe galt i forbindelse med møtet med Syvertsen. Vi imøteser Økokrims etterforskning og har ut over det ingen kommentarer til saken før de har konkludert, sier Ristvedt.

Til Dagens Næringsliv uttaler Økokrim-sjef Pål Lønseth at han kan bekrefte at mulig overtredelse av korrupsjonsbestemmelsen er et tema for etterforskningen.

Powered by Labrador CMS