I et prosesskriv beskyldes enken for å ha vært involvert i den påståtte lånesvindelen.

Vil politianmelde enken til avdød Sandnes-advokat 

Selmer-advokatene har bedt om fullmakt til anmeldelse. Datteren sier til lokalavisen at hele familien var uvitende om farens virksomhet.

Publisert Sist oppdatert

Selmer ønsker å politianmelde enken etter den avdøde Sandnes-advokaten som har bedrevet fiktiv lånevirksomhet i en årrekke. 

- Vi ønsker at enkens eventuelle involvering skal være gjenstand for politiets etterforskning, sier Selmer-advokat Henning Rosenlund Wahlen til DN.

«Aggressiv og «pågående»

I et prosesskriv, datert 11. juni, innsendt til Sør-Rogaland tingrett, trekker Selmer-advokatene enken inn i saken. Det skrives:

«Saken gjelder omfattende bedragersk virksomhet som strekker seg over flere år. Det er også etablert at hans kone, [...], har vært involvert i dette».

Sentralt i prosesskrivet er korrespondansen mellom enken og en långiver. I prosesskrivet hevdes det blant annet at enken utøver press mot lånegiveren:

«Det anføres at hun med dette tar aktivt del i forledelsen, ved bruk av press og begreper som får det til å fremstå slik at låneforholdet er reelt.».

I prosesskrivet anføres det videre at enkens «aggressive og pågående fremferd for å få inn [penger]» viser at hun «må ha forstått viktigheten av å få inn ferske midler, og at hun har samarbeidet med [den avdøde mannen] ved å følge opp hans forespørsel».

Og videre:

«Det anføres at det ikke er noen plausibel grunn til hennes opptreden enn at hun har hatt en innsikt i svindelen og bidratt aktivt til å holde denne i gang.».

Enkens advokat, Jacob Sverdrup Bjønness-Jacobsen, har tidligere uttalt at enkens identitet er misbrukt. 

Selmer-advokat Bård Koppang ønsker ikke å kommentere saken ytterligere på nåværende tidspunkt.

- Like uvitende som oss andre

Ingeborg Christiansen har endret navn i kjølvannet av saken.

Tidligere i dag ga datteren til den avdøde advokaten, Kluge-advokat Ingeborg Christiansen, et lengre intervju med Stavanger Aftenblad, der hun forteller om hvordan «sjokket tok familien». 

– Mor har jo trodd at et 43 års langt ekteskap har vært bygd på en gjensidig tillit. Uten tillit eksisterer heller ikke noe grunnlag for et så langt ekteskap. Så nei, min mor har vært like uvitende om svindelen som alle oss andre, sier hun til avisen.

Christiansen jobber selv som advokat i CMS Kluge i Stavanger. Her er hun tilknyttet firmaets avdeling for arbeidsrett, og begynte som fullmektig i firmaet i 2021.

Til Stavanger Aftenblad forteller hun at hun alltid har sett opp til sin far, og alltid trodd på alt han har sagt og gjort. 

- Han har jo vært min far. Jeg så opp til han, og det var han som påvirket meg til å velge advokat som karrierevei. Senere viser det seg at han har misbrukt meg og andre i familien på denne måten. Det er uvirkelig, sier hun til avisen.

Sykemeldt

For øyeblikket er Christiansen sykemeldt.

- Jeg vet ikke når jeg er tilbake i jobb. For tiden er jeg sykemeldt. Akkurat nå er det vanskelig å stå i jobb mens stormen pågår, sier hun til lokalavisen.

Faren har nå vært død i tre uker. Begravelsen har i mellomtiden funnet sted i stillhet.

Christiansen forteller at det er viktig for henne at hun, med denne saken, ikke blir en belastning for egen arbeidsgiver, Kluge.

Managing partner i Kluge, Bjørnar Alterskjær, er klar på at Christiansen ikke representerer en belastning for firmaet.

Bjørnar Alterskjær er managing partner i Kluge. Foto: Henrik Skjevestad

- Det er den siste bekymringen jeg har. Hun er ingen belastning for oss, sier han.

- For Ingeborg er dette en utrolig tøff situasjon å havne i. Vår eneste oppgave er derfor å være der for henne.

Alteskjær forteller at det innad i Kluge har vært kjent i lengre tid at det var Ingeborg Christiansen var den avdøde advokatens datter. 

- Og vi har forsøkt å gi Christiansen den støtten og hjelpen hun behøver.

- Nå er Ingeborg sykemeldt, og hun må selv finne ut av når hun er klar for å komme tilbake i jobb. Dette er en veldig spesiell situasjon. Det eneste viktige for oss er å hjelpe henne gjennom dette, sier han.

Powered by Labrador CMS