Managing partner Håvard Sandnes i Arntzen de Besche.

Advokatfirma søker jusstudenter som har mistet jobben

Arntzen de Besche vil ansette tre nye studentmedarbeidere som har kommet i en økonomisk skvis i forbindelse med korona-situasjonen, og oppfordrer andre firmaer til å ta lignende initiativ.

Publisert Sist oppdatert

- Veldig mange studenter har mistet deltidsjobbene, eller er blitt permitterte som følge av Korona-tiltakene, og dermed mistet inntektsgrunnlag sitt, uten at de har rett til dagpenger. Vi kan ikke hjelpe alle, men synes det er fint og naturlig at vi som advokatfirma kan bidra ved å ansette tre jusstudenter som midlertidige studentassistenter, sier managing partner Håvard Sandnes i Arntzen de Besche til Advokatbladet.

Les mer om stillingene her!

Jobb hjemmefra

Som jusstudent jobbet han selv deltid gjennom hele studiet.

- Jeg vet hvor viktig en slik inntekt er ved siden av studielånet, sier Sandnes.

De tre nye studentassistentene skal jobbe hjemmefra, og kommer i tillegg til firmaets nåværende studentmedarbeidere, og trainee-medarbeidere. Det er ikke avgjort hvor lenge kontrakten til de nye medarbeiderne skal vare.

Sandnes oppfordrer kolleger i andre firmaer til å ta tilsvarende initiativ.

TIPS OSS! Hvordan takler ditt firma korona-tiltakene? Har du et spørsmål du mener vi bør stille til myndighetene? Ta kontakt her!

Samfunnsansvar

Han legger til at mange selskaper sier at de tar samfunnsansvar ved å holde ansatte hjemme i disse tider.

- Men nå har man faktisk mulighet til å hjelpe noen som er i en økonomisk vanskelig situasjon. Vi har et godt offentlig system i Norge, men for studenter som faller mellom ulike stoler, er det blitt krevende tider, sier Sandnes.

Interesserte studenter bes om å søke snarest mulig.

- I dag tidlig hadde vi fått inn tolv søknader allerede. Mitt mål er at vi på mandag har funnet de tre studentene som trenger mest hjelp, sier Sandnes.

Korona-hjelp til småbedrifter

Fredag lanserte også Advokatfirmaet Selmer Korona-hjelpen, et tilbud om gratis, juridisk rådgivning til koronarammede små bedrifter, organisasjoner og foreninger.

- Vi ser at konsekvensene er enorme og at informasjonsbehovet er stort, kanskje særlig blant mindre aktører som ikke har tilgang til dyr advokathjelp. Vi ønsker å bidra til dugnaden med det vi kan aller best, nemlig å gi gode, juridiske råd, sier administrerende direktør i Advokatfirmaet Selmer, Atle H. Carlsen i en melding.

Les mer om tilbudet på Selmers nettsider.

Powered by Labrador CMS