BAHR-partner, og leder av Advokatforeningens utvalg for arbeidsrett, Tarjei Thorkildsen , Wiersholm-partner Jan Fougner, og Ragnhild Nordaas fra Arbeids- og Sosialdepartementet innledet konferansen.

- Arbeidsretten er blitt en viktigere domstol

280 advokater får i helgen siste nytt i rettspraksis innen arbeidsrett, nyttige oppdateringer, og sosialt samvær under det årlige arbeidsrettskurset i Sandefjord. Se flere bilder nederst i saken!

Publisert Sist oppdatert

SANDEFJORD: Advokater fra en rekke ulike firmaer og organisasjoner var nylig samlet på Scandic Park hotell Sandefjord for å delta på det årlige arbeidsrettskurset i regi av Juristenes utdanningssenter (JUS).

Wiersholms arbeidsrettsekspert Jan Fougner, og ekspedisjonssjef Ragnhild Nordaas fra Arbeids- og Sosialdepartementet innledet konferansen med en gjennomgang av den siste rettsutviklingen.

Jan Fougner er flere ganger blitt kåret til landets fremste advokat innen arbeidsrett. Han var imponert over det gode oppmøtet på konferansen i Sandefjord.

- Arbeidsretten har simpelthen blitt en viktigere domstol. Samtidig er det også en spennende domstol. I motsetning til Høyesterett, så avsier Arbeidsretten bomber, fastslo Fougner.

Han viste til en dom om tvungen lønnsnemd der partene Arbeidsgiverforeningen Spekter og Akademikerne helse sto mot hverandre, en dom han mente kom svært overraskende. Dommen endte med seier for sykehuslegene - som ifølge Arbeidsretten ikke kunne bli tvunget til å jobbe med store unntak fra Arbeidsmiljøloven. Ifølge Fougner bygger gjerne Høyesterett dommene sine på avgjørelser i Arbeidsretten.

Variert program

Foruten Advokatenes fagdager i Oslo, er det årlige arbeidsrettskurset et av de aller mest populære kursene i JUS-regi.

I tillegg til innlederne står også en rekke andre profilerte advokater på foredragslisten under seminaret.

Managing partner Anne Marie Due fra Hjort gav deltagerne et dypdykk i Telenor-dommen som omhandlet nedbemanning.

Aktuell rettspraksis fra EU og EØS ble gjennomgått av dommerfullmektig Alexander Cascio.

Likestillingsombud Hanne Bjurstrøm, fagdirektør Margrethe Søbstad fra Likestillings- og diskrimineringsombudet og Kvale-partner Jan Erik Sverre gav i et parallellseminar deltagerne en oppdatering på religionens plass i samfunnet, og juridiske spørsmål knyttet til dette.

Flere dilemmaer

Anne Marie Due fra Hjort pratet om utvalgskrets ved nedbemanning.

Sverre gikk gjennom den mye omtalte Posten-saken, der en klager ble valgt bort i en intervjuprosess fordi han nektet å håndhilse på kvinner. I Diskrimineringsnemnda vant Posten frem, men avgjørelsen ble avsagt med dissens 3-2, og er ifølge Kvale-partneren langt fra opplagt.

- Det er gode argumenter på begge sider, og skarpe dissenser her, så det blir interessant å se hva som skjer videre, sa Sverre.

Konferansen fortsetter med felles middag fredag kveld, og med seanser om blant annet stillingsvern og prøvetid lørdag formiddag.

Se flere bilder fra det årlige arbeidsrettskurset under!

Tarjei Thorkildsen (t.v.) slo av en prat med Hans Jørgen Bender fra Selmer, og Rajvinder Bains fra BAHR før de to sistnevnte skulle på scenen for å prate om konkurranseklausuler.
Dommerfullmektig Alexander Cascio oppsummerte siste nytt fra ulike relevante EØS-dommer.
Advokater så langt øyet kan se i salen.
Advokatfirmaet Deloitte stilte med Emilie Rodahl Torkelsen, Avesta Gåskjønli, Live Marie Bjønnes-Jacobsen, Tonje Ruderaas og Thomas Talén.
Det var fullsatt sal under arbeidsrettskurset i Sandefjord.
Likestillingsombud Hanne Bjurstrøm og Kvale-partner Jan Erik Sverre holdt foredrag om diskriminering.
Fagdirektør Margrethe Søbstad fra Likestillings- og diskrimineringsombudet.
Powered by Labrador CMS