TechTorget i Gyldendalhuset da det ble arrangert for første gang i 2019.

Flere hundre advokater inntar TechTorget

Over 300 advokater og mer enn 40 leverandører av spesialdesignede IT-løsninger for advokatbransjen er på plass når TechTorget åpner i Gyldendalhuset tirsdag 17. oktober. 

Publisert Sist oppdatert

Siden 2019 har Advokatforeningen, i samarbeid med Gyldendal og TechTorget, invitert til et felles samlingssted for advokater og IT-løsninger designet nettopp for advokatbransjen. 

2023 er intet unntak, og tirsdag 17. oktober går TechTorget av stabelen igjen. 

Foreløpig har rundt 300 advokater meldt seg på for å høre foredrag, delta på kurs og ikke minst - bli bedre kjent med teknologisk verktøy som kan forenkle deres egen arbeidshverdag. 

Over 40 leverandører er på plass, og flere skal dele erfaringer sammen med sine kunder. Eksempelvis skal PwC fortelle om implementeringen av AI-verktøyet Harvey. 

«Målet er å presentere en kompakt utstilling av teknologiske ressurser og løsninger for alle typer advokater og advokatfirmaer, administrativt ansatte og IT-ansvarlige i advokatbransjen», skriver TechTorget på nett

Årets nyheter

Nytt av året er nettopp kursene, totalt tre stykker. 

  • Effektiviser dine rettskildesøk på 45 minutter. Kurset holdes av Susanne Mysen, grunnleggeren av rettsinfo.no. Les mer her!
  • Hvordan stille gode spørsmål til AI: Lær å styre AI for å generere ønsket tekst eller utføre spesifikke oppgaver.
    Kurset holdes av Knut-Magnar Aanestad, jurist og grunnleggeren av tech-selskapet CONCIDE. Les mer her!
  • Hva er verdien av saken min? Bli kjent med beslutningsteori og prosessrisikoanalyse i tvister.
    Kurset holdes av Olof Heggemann, grunnleggeren av legal tech-selskapet Eperoto, som tilbyr programvare for økonomisk analyse av tvister og prosessrisiko. Les mer her!

Selve dagen åpner med to fellesforedrag. Først ut er Sverre Tyrhaug, managing partner i Thommessen. Etter han kommer Xiaopeng Li fra Microsoft.

«Målet med TechTorget er at alle skal finne noe de har nytte av, uavhengig av teknologisk kompetanse. Du vil finne et variert tilbud gjennom hele dagen, men kan også velge å komme en tur innom og se om du finner noe med spesiell interesse for akkurat deg og din virksomhet», skriver Advokatforeningen på sine nettsider

Peter Van Dam.

Fag og mingling

Initiativtakerne bak TechTorget er Advokatforeningen, Peter van Dam, sjef for digitalisering i Simonsen Vogt Wiig, og tidligere administrerende direktør i Føyen, Erik Ødegaard. 

- Den raske digitaliseringen og de nye løsningene som etablerer seg, betyr at advokatfirmaer og juridiske avdelinger hele tiden blir utfordret til å bli mer effektive, fleksible og kostnadsbevisste, sa Peter van Dam til Advokatbladet i fjor. 

Ønsker man å starte årets TechTorget-eventyr tidlig, kan man møte opp hos Advokatforeningen for mingling og ulike foredrag om kunstig intelligens mandag ettermiddag. 

Allerede nå kan man finne informasjon om et vell av ulike IT-løsninger for advokatbransjen på TechTorgets digitale portal. Ønsker du å melde deg på, kan det gjøres her

Powered by Labrador CMS