Bosse Langaas er sentral i den nye satsningen fra Eie.
Bosse Langaas er sentral i den nye satsningen fra Eie.

Tidligere Kluge-topp sentral i ny advokat-storsatsning

Med tidligere Kluge-leder Bosse Langaas på laget, har Eie startet et franchisekonsept for advokatbransjen. Målet er å nå en omsetning på 150 millioner kroner innen tre til fem år.

Publisert Sist oppdatert

Erfarne Bosse Langaas er hentet inn til å lede Eies nye advokat-satsning.

- Et slikt prosjekt er noe jeg har sett etter en stund. Jeg har tidligere jobbet med restrukturering og endringsledelse i internasjonale firmaer. Samtidig har jeg alltid hatt en gründer i meg. Å få lov til å være med på dette, i en litt etablert og konservativ bransje i Norge, ser jeg frem til, sier Bosse Langaas til Advokatbladet.

Det var Finansavisen som omtalte saken først.

- Moden for noe nytt

I fjor sommer sa Langaas opp jobben som COO i Kluge der han i syv og et halvt år ledet firmaets strategi- og markedsarbeid.

- Jeg hadde åtte spennende og flotte år i Kluge, der formålet mitt var å røske litt opp i organisasjonen - et bevisst valg fra tidligere managing partner Snorre Haukali. Over tid fikk vi gjort mye, men jeg kom nok til et punkt der de faste rammene i de største advokatfirmaene ble et hinder, og var derfor moden for å gjøre noe nytt nå, sier Langaas.

Etter å ha sluttet i jobben begynte han i fjor å snakke med Eie, som han kjente til fra før.

Eie vil nå tilby små og mellomstore advokatfirmaer deltakelse i et nytt franchisekonsept der markedsføring og kundestrøm er satt i system. Målet er å nå en omsetning på 150 millioner kroner innen tre til fem år, og å etablere seg blant landets 25 største advokatfirmaer.

Eiendom med mer

- Kundene vi møter i forbindelse med eiendomsvirksomheten er gjerne i en livssituasjon der de trenger juridisk rådgivning, enten det gjelder skilsmisse, arv eller andre problemstillinger, sier Langaas.

- Vi vil drive med både forretningsjuss og privatjuss, ofte knyttet, men ikke begrenset til eiendom. Fordelen for de som blir med er at de får bli del av en driftsplattform med marked, regnskap og økonomiavdeling, og slipper å bygge opp en egen administrativ stab. Samtidig tror vi det vil være en oppside å være knyttet til Eies merkenavn, sier Langaas.

Han legger til at myndighetskrav og krav til innovasjon gjør det stadig mer utfordrende å levere høy faglig kvalitet på en effektiv måte.

- Mange ser behov for teknologiske løsninger, men dette er en kostbar investering for mindre virksomheter.

Tilbyr selvstendighet

Eie har 45 meglerforetak rundt om i landet. Advokatsatsningen vil i første rekke dreie seg om de største byene.

- Vi er selvfølgelig helt avhengig av å finne de rette kandidatene, og vil bruke tid på å oppnå dette.

- Hva slags advokater vil dere hente inn?

- De vi ser etter har gjerne fartstid innen eiendom, har kanskje gått veien gjennom det offentlige forvaltningsmiljøet, og fått noen år i et av de større miljøene. Kanskje ser de at deler av den spissede virksomheten der ikke passer deres hverdag. Vi vil tilby en mer fleksibel og selvstendig modell, og er også interessert i advokater som har jobbet innen eiendom, men nå har lyst til å flytte hjem, men likevel ønsker å jobbe med bredere forretningsjuss, sier Langaas.

Adm. direktør Hedda Ulvness i Eie er glad for å ha med den tidligere Kluge-profilen på laget.

- Bosse har erfaring fra ett av landets ledende advokatfirmaer. Der han har bygget kultur og skapt sterke resultater. Jeg gleder meg til å ta fatt på denne viktige strategiske satsningen sammen med ham, sier Ulvness i en melding.

Powered by Labrador CMS