Talentprisen!

Her er de nominerte til Advokatforeningens talentpris 2023

Tre erfarne advokater fra Oslo, Bergen og Telemark er finalister til å vinne årets pris. 

Publisert Sist oppdatert

For 12. gang skal Advokatforeningen denne høsten dele ut Talentprisen. Prisen skal hedre dem som engasjerer seg på en særlig god måte i den faglige og personlige utviklingen hos fullmektiger og ferske advokater, ifølge statuttene.

De første ni årene gikk prisen til advokatfirmaer som utmerket seg innenfor talentutvikling, før den i 2021 fikk ny drakt og i stedet ble delt ut til enkeltpersoner.

I 2023 er prisen oppdatert på ny. De to siste årene har det vært to vinnere; én advokatfullmektig og én prinsipal eller leder. I år blir det kun én vinner - nemlig årets prinsipal.

Prisen deles ut under Advokatforeningens årstalearrangement i Oslo den 16. november.

Det skal ha kommet inn et rekordhøyt antall nominasjoner til årets konkurranse. Juryen har valgt disse tre finalistene:

 • Christine Haugstvedt Downing, Deloitte, Bergen.
 • Johan Henrik «Bob» Frøstrup, Eurojuris Telemark, Skien.
 • Magnus Hellesylt, Wiersholm, Oslo.

Christine Haugstvedt Downing - jobber aktivt for økt mangfold

Christine Haugstvedt Downing (45) er partner i Deloitte, og ekspert på eiendomsrett. 

Hun var sentral i oppbygningen av firmaets kontor i Bergen, og har siden 2019 vært leder av Deloitte Advokatfirma Vest. 

Downing har også konsesjon fra Finanstilsynet til å gjennomføre det økonomiske oppgjøret i eiendomstransaksjoner. I tillegg er hun medlem av Advokatforeningens lovutvalg for fast eiendom. 

«Juryen har lagt merke til at Christine ser behovet for å rekruttere et bredt mangfold av talenter. Hun har blant annet vært med på å bygge opp fagmiljøet innenfor bærekraft i Deloitte, og vært sentral i rekrutteringen. I tillegg er hun opptatt av å øke sin kompetanse som en inkluderende leder», heter det i juryens begrunnelse. 

Christine Haugstvedt Downing.

Som eksempel viser juryen til at Downing har vært med i et omvendt mentorprogram, hvor hun fulgte en ung flerkulturell mentor, og utforsket blant annet ubevisste holdninger, utfordringer og målsettinger innenfor mangfold.

«Kolleger beskriver Christine som en inkluderende og engasjert leder, som skaper og gir tillit. Hun er inspirerende for andre medarbeidere. Selv om hun legger ned mye tid i arbeidet sitt og tar i et tak når det er nødvendig, så evner hun å balansere det med et privatliv som blant annet inneholder fire barn og toppturer.

Juryen mener at Christine sitt engasjement for å løfte et mangfold av talenter, samtidig som hun er en god rollemodell for sine medarbeidere, gjør henne til en verdig kandidat til Advokatforeningens talentpris 2023.»

- Et stort kompliment

Downing ble helt målløs da hun fikk telefonen fra Advokatforeningen om at hun er en av tre nominerte til årets talentpris. 

- Det var utrolig hyggelige nyheter på en mandag! For meg betyr det mye at det å fokusere på inkludering og mangfold anerkjennes på denne måten, sier hun. 

Downing tar det som et stort kompliment at hennes kolleger ser på henne som en inspirerende rollemodell.

- Det er en ære å bli nominert, både av mine kolleger og av juryen, og gir definitivt ekstra energi til å fortsette med det samme fokuset i en travel hverdag.

Johan Henrik Frøstrup – hjelper unge opp og frem

Johan Henrik Frøstrup (67) er advokat i Eurojuris Telemark, og har hatt møterett for Høyesterett siden 1994. Han arbeider med flere ulike rettsområder, og gir i hovedsak forretningsjuridisk bistand.

Johan Henrik Frøstrup.

Juryen har gitt følgende begrunnelse:

«Juryen har særlig lagt vekt på Johan Henrik sin innsats for at det skal være muligheter for å få bevilling i distriktet. Han har gjennom store deler av sin karriere hatt fullmektiger hos seg, og beskrives som en advokat med god evne til å rekruttere jurister som egner seg til å fylle advokatrollen.

Kolleger trekker frem at han er veldig flink til å følge opp fullmektigene, involvere dem, og gi dem tillit i store saker. Han tar seg alltid tid, samtidig som han ikke er redd for å la de arbeide selvstendig. Det at han arbeider så bredt som han gjør, gjør også at fullmektigene får jobbe tilsvarende bredt.

Juryen mener at Johan Henrik sitt langvarige og kvalitetsbevisste arbeid for å fremme gode advokatfullmektiger gjør ham til en verdig kandidat til Advokatforeningens talentpris 2023.»

– En glede å arbeide med unge talenter

På kontoret i Skien sitter en rørt og overrasket Frøstrup.

– Dette hadde jeg ikke trodd. Jeg er både takknemlig og rørt over å ha blitt nominert til en slik pris, og særlig etter å ha sett hvem som sitter i juryen. Det setter jo ting litt i perspektiv, og det er veldig gøy. På kontoret feiret vi nominasjonen med wienerbrød til lunsj, forteller han.

Han synes det er stas at denne siden ved hans advokatvirksomhet trekkes frem som prisverdig.

– Mitt arbeid med oppfølging av fullmektiger og unge talenter hadde jeg aldri sett for meg at skulle få noen blest eller ære. For meg har det bare vært en glede å kunne hjelpe unge mennesker opp og frem i vår bransje, sier Frøstrup.

Magnus Hellesylt.

Magnus Hellesylt – gir ansvar til ferske fullmektiger

Magnus Hellesylt (63) er partner i Wiersholm, og jobber spesielt med prosedyre og tvisteløsning og IT-kontrakter.

- Det er utrolig morsomt og smigrende å bli nominert til akkurat denne prisen, sier Hellesylt til Advokatbladet.

-  Talentutvikling er avgjørende for et firma som Wiersholm, både for å kunne beholde våre dyktige medarbeidere og gi våre klienter best mulig bistand.

På det personlige planet ønsker han også å fremheve et annet poeng:

- Etter mange år i bransjen er det å arbeide i team med yngre jurister noe av det mest meningsfylte og givende med jobben min. Jeg ønsker å bidra til at de yngre tar raske steg i sin utvikling, men uten å at de brenner seg ut, sier Hellesylt.

Dette er juryen

 • Leder: Ingebjørg Tønnessen, dommer i Oslo tingrett.
 • Bartlomiej (Bartek) Mioskowski, leder av studentorganisasjonen Mino.Jur. Oslo.
 • Thea Susanne Skaug, advokat i DNB og medlem av Advokatforeningens mangfoldsutvalg.
 • Helle Cecilie Lineikro, leder av Yngre Advokater Vest-Agder Krets og advokat i Advokatfirma Tofte i Kristiansand.
 • Hallvard Østgård, advokat og partner i Advokatfirmaet Østgård.

- En prinsipal som er inkluderende

Juryen skriver i sin begrunnelse at Magnus Hellesylt i over tretti år har vært sentral i å utvikle Wiersholms avdeling for tvisteløsning.

«Han har toppet flere nasjonale og internasjonale rangeringer, og er en av Norges ledende advokater innen tvisteløsning og prosedyre. Han har hatt møterett for Høyesterett siden 1998», skriver juryen.

Den roser Hellesylt for hans håndtering av yngre kolleger:

«Juryen ser en prinsipal som er opptatt av å inkludere og gi tillit til mindre erfarne kolleger. Han beskrives som en pedagogisk veileder, som er opptatt av den personlige utviklingen til sine medarbeidere. Særlig blir det trukket frem at han gir ansvar til ferske advokatfullmektiger, og er opptatt av at småbarnsforeldre skal ha mulighet til å delta i større faktumsaker for retten. Like fullt understreker han ofte at også advokater er mennesker, med andre forpliktelser og behov enn arbeidet.»

Med sitt årelange engasjement for å utvikle advokatfullmektiger og unge advokater, og ved å gi dem ansvar og inkludere dem i store og komplekse saker, gjør Hellesylt til en verdig kandidat til Advokatforeningens talentpris 2023, mener juryen.

Selv mener Hellesylt at det ikke er så vanskelig å være tilgjengelig.

- Dette er ikke noe hokus pokus, men handler mye om tid og tilgjengelighet. Jeg sitter nesten alltid med åpen kontordør, og er stort sett klar for en prat med dem som kommer innom. Det kommer man langt med, sier han.

Juryen legger vekt på følgende egenskaper:

 • Prinsipalens engasjement og innsats for å skape en god faglig og personlig utvikling hos fullmektiger og advokater,
 • Prinsipalens bidrag til å tiltrekke, utvikle og beholde et bredt mangfold av talentfulle advokater og advokatfullmektiger,
 • Prinsipalens bidrag til å skape god oppmerksomhet rundt advokatrollen gjennom å fremme dens kjerneverdier i det offentlige rom.
Powered by Labrador CMS