Ellen Dehn Arvesen er styreleder i Advokatfirmaet Dehn og tidligere partner i Brækhus.

Startet nytt firma etter «lykkelig skilsmisse» fra Brækhus

Da Brækhus advokatfirma tok valget om å samle all virksomhet i Oslo, ville firmaets Sandvika-advokater det annerledes. Dermed takket de for seg, og sammen med Advokatfirmaet Nissen-Lie og Rolf Cappelen, etablerte de det ganske så ferske Advokatfirmaet Dehn i fjor høst.

Publisert Sist oppdatert

Nye medarbeidere er rekruttert og nå utgjør advokatfirmaet Bærums største, med totalt 15 advokater, hvorav ni partnere.

- Vi i Sandvika trivdes veldig godt her. De fleste har vært her i mange år og har etablert en stor kontaktflate. Derfor fant vi ut at vi ville bli. Noen har kalt det en "lykkelig skilsmisse", og det har vært en ryddig og god prosess med Brækhus fram mot en løsning som er fornuftig for alle parter, forteller styreleder Ellen Dehn Arvesen.

- Man kan starte på nytt og samtidig ha det bra

Etter avtale med Brækhus, beholder de aktuelle advokatene alle oppdragene fra tidligere så sant det er greit for klientene, og ifølge Dehn har kundene være veldig positive.

- Vi samarbeider fortsatt med Brækhus, og for meg er det viktig å vise at det går an å lage nye advokatfirmaer og fortsatt ha det bra. Alle partnerne fra Sandvika-kontoret ble igjen, og det var kun to av de øvrige ansatte som ble med til Oslo, sier Arvesen.

Advokatfirmaet Dehn driver med forretningsjus, i tillegg til familie, arv, barn og barnevern.

- Vi ønsker å være et ledende firma i Asker og Bærum med høy faglig standard og et bredt faglig miljø. Intensjonen er å vokse til nærmere tjue advokater.

Nesten halvparten kvinner

Dehn har, i motsetning til mange andre advokatfirmaer, en høy andel kvinnelige partnere. Foreløpig er fire av ni partnere kvinner, altså drøye 44 prosent. I tillegg er fire av seks faste advokater kvinner.

Advokatbladet har tidligere fortalt at kvinneandelen på partnersiden i de 25 største advokatfirmaene nærmest har stått stille de siste årene, og kun steget med 0,4 prosent.

- For oss er balanse mellom kjønnene viktig. I likhet med Brækhus, er vi opptatt av å vise at det går an å være kvinne med barn, samtidig som man driver advokatvirksomhet innenfor dette området. Det skal være en balanse og det er bra for arbeidsmiljøet. Vi er ikke redd for å ansette de unge kvinnelige talentene, slår Arvesen fast.

At firmaet endte med navnet Dehn er også et signal i kvinnenes favør.

- Det var et bevisst valg fra de andre partnerne at det var mellomnavnet til en kvinnelig partner som skulle representere firmaet, samt at det var en kvinne som skulle være styreleder.

Ønsker lykke til

På sine nettsider har Brækhus advokatfirma annonsert sentraliseringen i Oslo, samt at de "styrker laget med åtte nye advokater" i løpet av nyåret.

- Vi øker satsingen på ny teknologi, samtidig som vi styrker fokuset på våre kompetanseområder innen de sentrale forretningsjuridiske områdene. I tillegg ser vi at vår internasjonale satsing har ført til en kraftig økning i oppdrag fra utlandet, sier managing partner Frank C. Aase.

- Med virkning fra 1. januar 2019 har Brækhus Advokatfirma valgt å sentralisere driften til vårt nye hovedkontor i Oslo sentrum. Det er i tråd med Brækhus' strategi for årene som kommer, og vi samler dermed hele firmaet under samme tak, fortsetter Aase.

Powered by Labrador CMS