Svein Tore Bergestuen har flere bøker og jobbet som fast foreleser i intervjuteknikk ved Institutt for Journalistikk.

Bergestuen bistår Høyesterett i Skoghøy-saken

Før jul søkte Høyesterett bistand hos kommunikasjonsbyrået Sannum & Bergestuen i kjølvannet av sakene til Jens Edvin Skoghøy. Høyesterettsdommeren er nå sykemeldt i tre uker.

Publisert Sist oppdatert

Det var VG som omtalte saken først.

Da høyesterettsdommer Jens Edvin A. Skoghøy i desember gikk ut offentlig og fortalte at han var blitt forgiftet, skapte det stor oppmerksomhet. Det medførte et stort mediepress for Høyesterett, som hyret inn kommunikasjonsbyrået Sannum & Bergestuen til å bistå med de pågående sakene.

Forfatter og kommunikasjonsrådgiver Svein Tore Bergestuen, som tidligere var politisk rådgiver for Hadia Tajik, bekrefter overfor VG at han bistår Norges øverste domstol.

– Jeg kan bekrefte at vi jobber for Høyesterett, og har gjort det siden før jul, sier Bergestuen til VG. Han ønsker ikke å fortelle hva konkret de bistår domstolen med.

– Vi har åpen kundeliste, men vi kommenterer av prinsipp ikke innholdet i avtalene eller hva vi bistår kundene med, sier han.

Kommunikasjonssjef i Høyesterett, Ida Dahl Nilsen, skriver i en SMS til VG at Bergestuen avlastet henne rundt jul og nyttår, da medietrykket var stort.

Sykemeldt

Etter planen skulle Skoghøy vært tilbake som høyesterettsdommer i midten av januar, etter å hatt studiepermisjon i høst. Nå opplyser derimot Høyesterett til VG at Skoghøy er sykemeldt frem til 5. februar. Han vil derfor ikke delta på plenumssaken i Høyesterett, Snøkrabbe II, som starter førstkommende uke.

Powered by Labrador CMS