Ståle Kristiansen (ø.fv), Rolf Saastad, Øystein Arff Gulseth, Camilla Jøtun, Bettina Banoun, Joachim Bjerke (n.fv), Kåre I. Moljord, Anne Sofie Bjørkholt, Hanne Skaarberg Holen og Anders Heieren er blant advokatene som får anerkjennelse i den årlige rangeringen World Tax.

BAHR og KPMG topper internasjonal rangering av skatteeksperter

- Å være synlig nasjonalt og internasjonalt har betydning, sier BAHR-partner Anne Sofie Bjørkholt.

Publisert Sist oppdatert

Hele åtti norske advokater får anerkjennelse i den internasjonale rangeringen World Tax, gjennomført av nyhets- og analysetjenesten International Tax Review.

Den årlige undersøkelsen fungerer som et oppslagsverk for kunder på jakt etter spesialiserte skatteråd, og tilbyr, ifølge nettstedet, den mest omfattende oversikten over markedet for skatterådgivning.

Et av selskapene med flest rangerte advokater, er BAHR. Totalt ni av firmaets advokater markerer seg i rangeringen: Joachim Bjerke, Anne Sofie Bjørkholt, Ole Andreas Dimmen, Peter Hammerich, Camilla Hammer Solheim, Jan Jansen, Camilla Jøtun og Frode Talmo.

- Det er veldig hyggelig å se at vi har fått gode plasseringer i World Tax og at så mange av BAHRs advokater blir fremhevet. Skatt og merverdiavgift er viktig i det meste vi gjør. Optimale løsninger finner man når man kjenner bransjen, driverne og rammevilkårene, ikke bare skattereglene. Derfor er vi mange i BAHR som jobber med skatt, og vi er spredt på ulike markedsområder. At denne spesialkompetansen blir lagt merke til, er fint å se, sier partner Anne Sofie Bjørkholt til Advokatbladet.

Selv jobber hun med skatt og merverdiavgift knyttet til eiendomsbransjen. Det omfatter alt fra strukturering av utviklingsprosjekter i tidlig fase til transaksjoner, leiekontrakter og oppsett av eiendomsfondsstrukturer.

- Det hadde vært vanskelig å gjøre dette uten å også ha god kjennskap til tingsrett, selskapsrett, planjuss, eiendomsbransjen og hva som er viktig for de ulike disiplinene; bolig, kontor, handel og industri, sier hun.

- Å være synlig nasjonalt og internasjonalt har betydning. Slike rankinger bygger anerkjennelse i markedet og gjør at klientene lettere finner frem til firmaet og deg når en oppgave skal løses.

- En velfortjent klapp på skulderen

I likhet med BAHR, utmerker KPMG Law seg med ni advokater i oversikten, inkludert managing partner Cathrine Bjerke Dalheim.

- Det er fantastisk å se at våre dyktige advokater blir anerkjent i internasjonale kåringer og dette bekrefter vår sterke markedsposisjon innen skatt og avgift. At vi har så mange navn på listen er en velfortjent klapp på skulderen til det kruttsterke teamet vårt, sier Dalheim i en pressemelding.

I tillegg til MP-en, høster advokatene Erik Hillestad Aas, Svein Gunnar Andresen, Cathrine Bjerke Dalheim, Jan Ove Fredlund, Oddgeir Kjørsvik, Thor Leegaard, Anders Liland, Tonje Christin Norrvall og Per Daniel Nyberg anerkjennelse.

Det gjør også tidligere KPMG-advokat Jan Samuelsen, som nylig startet for seg selv.

- Viktig å bli fremhevet for prosedyrekompetanse på skatte- og avgiftsrettens område

Nesten vel så mange advokater fra Deloitte får anerkjennelse: Audun Frøland, Henriette Holmen, Hans Martin Jørgensen, Lars Erik Norborg, Tore Paulshus, Rolf Saastad, Alexandre With og Audun Frogland.

- Det er alltid gøy å få anerkjennelse, sier Anette Fjeld.

Tidligere Deloitte-partner Anette Fjeld, som nylig meldte overgang til Simonsen Vogt Wiig, markerer seg i oversikten.

- Det er en god tilbakemelding på arbeidet som er utført og en motivasjon fremover, sier Fjeld til Advokatbladet.

Hun forteller at rangeringen særlig er viktig i møte med internasjonale selskaper og skatteavdelinger som ikke kjenner det norske miljøet av advokater med kompetanse på skatt.

- Også norske klienter skjeler hen til denne type kåringer når de skal velge advokat. Det er klart det er viktig å bli fremhevet for prosedyrekompetanse på skatte- og avgiftsrettens område.

2 x 8 fra Deloitte og EY

I likhet med Deloitte, har PwC åtte advokater med i oversikten: Ståle Wangen, Lars Helge Aasen, Morten Beck, Eivind Faafeng Falck-Ytter, Steinar Hareide, Pål Tangen Heggernes, Stian Roska Revheim og Hilde Thorstad.

Det samme har EY: Christin Bøsterud, Cecilie Aasprong Dyrnes, Øystein Arff Gulseth, Øyvind Hovland, Njaal Arne Høyland, Hanne Skaarberg Holen, Per Oskar Tobiassen og Arild Vestengen.

Her er oversikten over alle de norske advokatene som får anerkjennelse i World Tax!

18 norske advokatfirmaer totalt

I tillegg til KPMG Law, BAHR, Deloitte, PwC og EY, er 13 norske advokatfirmaer representert i rangeringen.

Arntzen de Besche:
Eyvind Sandvik
Rune Tjomsås Andersen

Henriksen & Co
Kåre I. Moljord

Brækhus:
Nils Eriksen

Tidligere Brækhus-advokat Charlotte Holmedal Gjelstad, som nå arbeider i Kongsberggruppen, fremheves også i oversikten.

Bull:
Morten Fjermeros
Einar Heiberg
Jan Martin Fjellestad

DLA Piper:
Jonas Aartun

Forsberg:
Ole Morten Huseby

Haavind:
Nils Flesland Bull
Arne Haavind
Goud Helge Homme Fjellheim
Espen Nordbø

Harboe & Co:
Egil Stefan Eilertsen
Knut Ekern
Christian Grevstad
Harald Hauge
Ivar Hobbelhagen

Kluge:
Anders Heieren
Amund Noss

Ræder:
Anne Gro Enger
Hans Olav Hemnes

Selmer:
Einar Bakko
Are Fagerhaug
Sverre Hveding

Thommessen:
Finn Backer-Grøndahl
Henning Harborg
Hanne Skaarberg Holen
Ståle Kristiansen
Bjørn Christian Lilletvedt Tovsen
Marius Holm Rynning

Wiersholm:
Bettina Banoun
Andreas Bullen

Wikborg Rein:
Anders Myklebust

Powered by Labrador CMS