Oddbjørn Slinning har i flere år vært rangert som en av landets ledende advokater innen shipping. Her fra da han mottok diplom som vinner i fjorårets advokatundersøkelse i regi av Finansavisen.
Oddbjørn Slinning har i flere år vært rangert som en av landets ledende advokater innen shipping. Her fra da han mottok diplom som vinner i fjorårets advokatundersøkelse i regi av Finansavisen.

Shippingspesialist blir ny MP i SANDS

- Jeg har klare ambisjoner for firmaets fremtid, og ser frem til å sette mitt eget avtrykk på ferden videre.

Publisert Sist oppdatert

Oddbjørn Slinning overtar stafettpinnen etter Ernst Ravnaas som Managing Partner i SANDS Advokatfirma. Slinning har vært partner i firmaet siden 2017 og er tilknyttet firmaets Energi, Shipping & Offshore-avdeling.

Slinning var tidligere partner i Wikborg Rein, der han blant annet ledet Japan-kontoret.

Han har møterett for Høyesterett, og har siden 2018 vært rangert på topp to innen kategorien shipping i Finansavisens årlige advokatundersøkelse. I 2020 vant han kåringen.

Klare ambisjoner

- Jeg ser frem til å bidra til at SANDS fortsetter sin spennende reise. Under Ernsts ledelse har firmaet vært gjennom en transformasjon og vi har hatt en svært positiv utvikling de siste årene. Dette er en god plattform for den videre utviklingen av firmaet som jeg ønsker å få til. SANDS skal bli et av de foretrukne advokatfirmaet i Norge, for næringslivet, for talenter, både advokater, forretningsstøtte og administrasjon. Jeg har klare ambisjoner for firmaets fremtid, og ser frem til å sette mitt eget avtrykk på ferden videre, sier Slinning i en melding.

Overfor Advokatbladet understreker Slinning at han skal dele tiden sin likt mellom administrering og jobben som advokat.

- En absolutt forutsetning for å ta jobben var å opprettholde advokatpraksisen min, det er jo den jeg skal leve av resten av karrieren. Men jeg innser at denne fordelingen kanskje blir seksti-seksti fremfor femti-femti, sier Slinning.

Den nye managing partneren ser for seg å lede firmaet i samarbeid med administrasjonen og ledergruppen, og å innta en noe mer tilbaketrukket rolle enn forgjengeren for å frigjøre tid til advokatarbeid.

Ernst Ravnaas går nå tilbake til en ordinær partnerposisjon i SANDS.
Ernst Ravnaas går nå tilbake til en ordinær partnerposisjon i SANDS.

- Etter at vi i 2016 fikk ny partnermodell og partneravtale har det skjedd masse hos oss. Nå skal vi vokse videre, og er alltid på jakt etter nye talenter, både på partner- og ansatt-nivå, særlig i Oslo, sier Slinning, og legger til at alle fagområder skal styrkes, men at fokuset særlig vil ligge på corporate, M&A og finansiering.

Ryddet opp i klientmassen

Avtroppende managing partner Ernst Ravnaas sier i meldingen at det har vært spennende å lede SANDS i en tid der firmaet har vært gjennom en endring.

- At vi la om strategien i 2016 med fokus på å bli en totalleverandør av forretningsjuridiske tjenester, førte til en opprydning i klientmassen og dette har vært avgjørende for snuoperasjonen og veksten som fulgte. Nå er tiden inne for å overlate roret til yngre krefter. Oddbjørn besitter de egenskapene firmaet trenger når vi nå satser videre med full styrke, forteller Ravnaas.

Powered by Labrador CMS