Sverre Tyrhaug er managing partner i Thommessen.
Sverre Tyrhaug er managing partner i Thommessen.

Thommessen til topps i Prospera-undersøkelsen, BAHR og Wiersholm nr. 2 og 3

Klientene er minst opptatt av advokatfirmaenes digitale tjenester og verktøy når de velger advokat.

Publisert Sist oppdatert

Femten av landets største advokatfirmaer er blitt vurdert av 305 norske innkjøper av advokattjenester i årets Prospera-undersøkelse, som er utført av Kantar Sifo.

Respondentene er delt i to: Den ene kundegruppen (187 kunder) bruker minst to millioner norske kroner årlig på innkjøp av advokattjenester, mens den andre bruker minst sju millioner kroner (118 kunder).

Samlet er det Thommessen som kommer best ut i undersøkelsen, med en score på 4,55. Firmaet kom på annen plass i fjor, mens det vant topp-plasseringen sammen med Wikborg Rein i 2020.

- Det at de største innkjøperne av juridiske tjenester gir oss så gode tilbakemeldinger i undersøkelsen, ser vi på som en stor anerkjennelse, sier managing partner Sverre Tyrhaug i en artikkel på Thommessens egne nettsider.

Morten Goller er managing partner i Wiersholm.
Morten Goller er managing partner i Wiersholm.

- Dette er lagarbeid på sitt beste! Jeg er utrolig stolt over at vi i år får flest poeng i Prospera-undersøkelsen, og at klientene rangerer oss som det klart ledende forretningsadvokatfirmaet i Norge. Det er også gledelig å se at vi anses som det firmaet med best juridisk kompetanse – for åttende år på rad, sier Tyrhaug.

Wiersholm falt fra 1. til 3. plass

Wiersholm, som kom på førsteplass i fjor, kommer i år på tredje plass samlet i begge kundegruppene, rett bak BAHR, men fikk en annenplass i gruppen som bruker sju millioner kroner årlig eller mer på advokattjenester.

- Vi er alltid takknemlige for tilbakemeldinger fra klientene våre. Det er veldig tett i toppen av poenglisten i Prospera, og vi er glade for at klientene vurderer oss så høyt, og at vi jevnt over får så gode tilbakemeldinger på det faglige nivået og på rådgivningen vår, sier managing partner Morten Goller i Wiersholm til Advokatbladet.

- Samtidig setter vi også pris på at undersøkelser som dette alltid gir indikasjoner på hva vi kan forbedre ytterligere, sier Goller.

«Best overall performance»

Slik ble det samlede resultatet for landets fem største advokatfirmaer:

PROSPERA-RESULTATER , BEST OVERALL PERFORMANCE:

Firma Score 2022 2021 2020
Thommessen4,55121
BAHR4,47253
Wiersholm4,46314
Wikborg Rein4,45431
Schjødt4,34545

Kilde: Kantar Sifo / Prospera

Legal tech minst viktig

Legal tech har i flere år vært mye debattert i advokatbransjen. Men advokatfirmaenes digitale verktøy og digitale tjenester er det klientene rangerer som det minst viktige av alle kriteriene i undersøkelsen.

Det aller viktigste kriteriet for innkjøpere av advokattjenester er advokatenes ferdigheter og spesialistkompetanse, ifølge undersøkelsen.

Thomas Svensen er managing partner i BAHR:
Thomas Svensen er managing partner i BAHR:

Her er oversikten som viser hva kundene legger mest vekt på:

 1. Advokatens ferdigheter.
 2. Spesialistkompetanse.
 3. Juridisk rådgivning.
 4. Prosjektbemanning.
 5. Tilgjengelighet og service.
 6. Klientforståelse.
 7. Kommersiell forståelse.
 8. Prosjektledelse.
 9. Personlige kontakter.
 10. Store prosjekter.
 11. Strategisk sparringspartner.
 12. Konkurransedyktig prising.
 13. Internasjonal kompetanse.
 14. Sterk merkevare.
 15. Digitale verktøy og tjenester.

Prospera-undersøkelsen består også av en del der klientene rangerer firmaenes juridiske kompetanse på en rekke fagområder. Denne delen av undersøkelsen har Advokatbladet ikke fått tilgang til.

Ifølge Thommessens nettsider fikk firmaet flest poeng samlet sett i juridisk kompetanse for åttende år på rad.

Disse femten firmaene er vurdert i undersøkelsen:

Arntzen de Besche, BAHR, CMS Kluge, DLA Piper, Grette, Haavind, Hjort, Kvale, SANDS, Schjødt, Selmer, Simonsen Vogt Wiig, Thommessen, Wiersholm og Wikborg Rein.

Powered by Labrador CMS