Jusstudentene har rangert advokatfirmaene i den nye Prospera-undersøkelsen.

Wiersholm og Wikborg Rein på topp blant jusstudentene

- Vi tar inn mange trainee-er hvert år, og opplever at disse studentene er gode ambassadører for oss når de kommer tilbake til universitetene, sier managing partner Finn Bjørnstad i Wikborg Rein.

Publisert Sist oppdatert

Prosperas Employer Branding-undersøkelsen er en årlig uavhengig rangering som gjennomføres av analysebyrået Kantar Sifo.

Studentene blir blant annet spurt om hva de vektlegger mest når de skal velge arbeidsplass, og å angi dette på en skala fra 1 til 5.

I år får både Wikborg Rein og Wiersholm en gjennomsnittscore på 3,90 poeng. På plassene etter følger Kluge med en score på 3,84, Haavind med 3,82 og Thommessen med 3,80.

Arbeidsmiljø viktigst

Blant studentene i Bergen er Kluge aller mest attraktivt, mens firmaet havner på en 7.plass blant studentene i Oslo.

I år som i fjor, er ifølge undersøkelsen et godt arbeidsmiljø det aller viktigste for studentene, mens den enkeltes utviklingsmuligheter kommer like etter på andreplass.

Studentene vektlegger også interessante arbeidsoppgaver og klienter og muligheten til en god balanse mellom jobb og fritid.

Også ulike fagområder er vurdert. Mest populært er tvisteløsning, arbeidsrett og eiendom mens studentene i undersøkelsen anser olje og gass og insolvens og rekonstruksjon som de minst attraktivt å jobbe med.

Studentene har også rangert hva de mener advokatfirmaene er gode og mindre gode på å tilby som arbeidsgivere.

Firmaene får høyest score (3,9) på områder som «interessante prosjekter og klienter», og «profesjonelle utviklingsmuligheter» og «konkurransedyktig lønn». «Balanse mellom jobb og fritid» får lavest score med 2,8.

Studentene har også rangert hva de mener det er viktigst firmaene gjør for dem og der er det trainee-program som topper mens seminarer og foredrag anses som nest viktigst.

- Verdifull undersøkelse

Rekrutteringsansvarlig partner i Wiersholm, Kai Thøgersen, gleder seg over resultatet av undersøkelsen.

Kai Thøgersen er rekrutteringsansvarlig partner i Wiersholm.

- Dette er en veldig hyggelig tilbakemelding fra studentene, og en pekepinn på at vi oppfattes slik vi legger vekt på å være – et faglig sterkt, samfunnsbevisst og trivelig firma. Vi er glade for at studentene også ser hvilke muligheter de har hos oss for å jobbe på spennende prosjekter og utvikle karrieren sin. Samtidig er undersøkelsen verdifull fordi den indikerer hva vi kan bli enda bedre på. Vi tar med oss denne innsikten i arbeidet videre for å kunne trekke til oss et mangfold av talenter, sier Thøgersen.

- Veldig lettet

Også Wikborg Reins managing partner Finn Bjørnstad er tilfreds med resultatene i Prospera-undersøkelsen.

- Wikborg Rein tar studentundersøkelser på høyeste alvor. De siste årene har vi vært ganske bortskjemte med å vinne, så jeg går hele tiden og tenker at vi ikke kan vinne hver gang, og gruer meg litt til den dagen kommer. Sånn sett er jeg veldig lettet nå, og samtidig stolt og fornøyd med at vi også i år har kommet så godt ut blant studentene. Det er også hyggelig å dele førsteplassen med Wiersholm - det inspirerer oss til å gjøre det enda bedre neste år, sier Bjørnstad til Advokatbladet.

Finn Bjørnstad er managing partner i Wikborg Rein.

Vil gi trainee-ene en god opplevelse

Han poengterer at firmaets fremgang de seneste årene i stor grad skyldes en vellykket rekruttering fra universitetene over tid.

- Vi ansetter godt over tretti jurister fra universitetene hvert år, så at vi er ettertraktet blant jusstudentene er helt avgjørende for oss. Vår sterke posisjon tror jeg skyldes at mange av våre advokater bidrar aktivt på universitetene med forelesninger og manuduksjoner. Dette gjelder både partnere og ansatte advokater, og dette er høyt verdsatt også av ledelsen her og advokatene setter pris på å kunne bruke tid på dette, forklarer Bjørnstad.

- Vi tar også inn mange trainee-er hvert år, og opplever at disse studentene er gode ambassadører for oss når de kommer tilbake til universitetene. Det er derfor svært viktig for oss at studentene har en god opplevelse når de er her. For å bidra til dette har vi gitt trainee-ene helt sentrale plasser i kontorene. Det sitter fire traineer rett utfor mitt kontor, og jeg sitter nærmere dem enn noen andre advokater. Det er svært hyggelig og inspirerende for meg.

Powered by Labrador CMS