Tidligere Thommessen-partner Frode Elgesem ser frem til en ny rolle.

Lagdommer blir styreleder i Raftostiftelsen

Borgarting-dommer Frode Elgesem skal samarbeide med DNB-topp og UiB-professor i styret til menneskrettighetsorganisasjonen.

Publisert Sist oppdatert

Frode Elgesem, dommer i Borgarting Lagmannsrett, utnevnes til ny styreleder i Raftostiftelsen, opplyser stiftelsen i en melding.

Ny nestleder blir administrerende direktør Anders Skjævestad i DNB Livsforsikring, mens statsviter og UiB-professor Anne Lise Fimreite er valgt som nytt styremedlem.

- Jeg takker Raftostiftelsen for tilliten. Dette gleder jeg meg virkelig til, skriver Elgesem på LinkedIn.

- Gleder meg

Elgesem og Skjævestad tar over roret etter Martin Paulsen og Anne Horn, opplyser stiftelsen videre, og understreker at disse har gjort en lang og viktig innsats for organisajonen.

- Raftostiftelsen er en av landets viktigste menneskerettsorganisasjoner, og Raftoprisen er blant de aller viktigste menneskerettsprisene. Det ligger et imponerende arbeid bak alt dette, og det er med stor entusiasme jeg nå går inn i vervet som styreleder, sier Elgesem til Rafto.no.

Ledet menneskerettighetsutvalg

Frode Elgesem har bred erfaring fra arbeid med menneskerettigheter, og har blant annet skrevet en lærebok om næringsliv og menneskerettigheter.

Han er også medlem av Dommerforeningens menneskerettighetsutvalg og er tidligere leder av Advokatforeningens menneskerettighetsutvalg.

Elgesem ledet også et utvalg som laget Advokatforeningens to veiledere om advokaters ansvar for at næringslivet respekterer menneskerettighetene, og en anbefaling til menneskerettighetspolicy for advokatfirmaer.

Han er også Norges kontaktpunkt for ansvarlig næringsliv, som jobber for å ffremme OECDs retningslinjer for flernasjonale selskaper, og bidra til å håndtere enkeltsaker om etterlevelse av retningslinjene.

Elgesem har en lang advokatkarriere bak seg, og var en av tre koordinerende bistandsadvokater for ofrene etter 22. juli. Den nye styrelederen har blant annet vært partner i både Hjort og Thommessen.

Powered by Labrador CMS