Illustrasjonsfoto:

Så langt i år er det investert 1,2 milliarder dollar i legal tech

Nylig gikk Google og et knippe nordiske investorer inn med flere millioner euro i det danske legal tech-selskapet Contractbook.

Publisert Sist oppdatert

De siste årene har legal tech-markedet nærmest eksplodert. Ifølge Forbes steg investeringene med intet mindre enn 718 prosent i 2018, og så langt i år er det allerede investert over 1,2 milliarder dollar globalt.

Skal man tro Forbes skyldes eksplosjonen at den tradisjonelle måten å levere juridiske tjenester på er klar for en transformasjon. Kjøperne driver endringen, det er ikke lenger kun den juridiske virksomheten som leverer juridiske tjenester, og den advokatsentrerte industrien er moden for «teknologisk og prosessdrevet konsolidering.»

Google investerer i dansk legal tech-selskap

Det danske legal tech-selskapet Contractbook er blant dem som gjør det særs godt om dagen. Nylig gikk Googles AI-fond Gradient Ventures, det nordiske risikokapitalfondet byFounders og en gruppe såkalte engleinvestorer sammen og investerte 3,5 millioner euro i selskapet.

Det er første gang et av Googles risikokapitalfond investerer i en dansk virksomhet. Totalt har det enorme teknologiselskapet tre slik fond, hvor Gradient Ventures er det nyeste.

- De ser at markedet vil gå sammen mot mer helhetlige produkter

Gjennom Saas-plattformen Suits heldigitaliserer Contractbook tradisjonelt kontraktsarbeid. Suits skal gjøre det billig, enkelt og effektivt å holde styr på juridiske dokumenter.

Saas

= software as a service

Mikkel Boris er pressekontakten til selskapet og redaktøren for nettstedet LegalTechWeekly. Han sier til Legal IT Insider at det viktigste med denne investeringen er hvordan Google ser på løsningen Contractbook leverer.

- De ser at markedet vil gå sammen mot mer helhetlige produkter, altså bredere systemer med bredere funksjonalitet. Samtidig er ressursen de gjør tilgjengelig for oss helt essensiell, hvor vi får Google-ansatte som konsulenter og kan utvikle oss videre, sier Boris.

Powered by Labrador CMS