Frank Wedde var første foredragsholder. Her har han fått salen til å reise seg mens de svarer "I AM!" på spørsmålet "Who's the best?".

Future Lawyer: Advokater selv er bransjens største trussel

Rundt 200 mennesker var samlet til årets Future Lawyer-konferanse i Oslo i går. Konklusjonen ble at advokatbransjen har fått øynene opp for teknologien, men at utviklingen går veldig sakte. - Det er firmaene som ignorerer teknologien som risikerer undergang, sa Andrew Arruda, CEO i Ross Intelligence.

- Nå er det viktig å bruke fantasien!

Slik åpnet Tale Skjølsvik årets Future Lawyer-konferanse. Selv er hun professor i informasjonsteknologi ved OsloMet Storbyuniversitetet.

- Nå skal vi lytte. Vi trenger start up-miljøene, vi trenger de store firmaene og vi trenger kundene. Hva tenker egentlig en potensiell klient, og hva forventer den nye generasjonen av advokater som kommer inn i de store, veletablerte firmaene, sa hun før hun ga ordet videre til grunnlegger av Memolife, Frank Wedde.

Se flere bilder fra Future Lawyer-konferansen 2018 i vinduet under:

[responsive-slider id=17602]

Om lag halvparten av jobbene vil forsvinne

Wedde er lidenskapelig opptatt av å trene hjernen, og mener det er to trender som revolusjonerer verden nå: Teknologi og nettopp hjernen.

- Hvis vi lar robotene være teknologien, kan vi fokusere på å dyrke vår styrke – de menneskelige egenskapene, sa han.

Ifølge Wedde kan vi forvente at om lag tretti til femti prosent av jobbene vi kjenner i dag vil forsvinne i løpet av de neste ti årene, og til de bekymrede sjelene kunne han berolige med at:

- Jobbene som forsvinner vil erstattes, men vi må tilpasse oss. Jo fortere vi gjør det, jo raskere vil mulighetene komme.

Andrew Arruda, CEO i Ross Intelligence, er enig og sa under sitt foredrag at det er kunstig intelligens og teknologi ikke betyr slutten for advokater – tvert imot.

- Vi er faktisk blant de ledende industriene for AI-etablerte løsninger – hvis vi vil. Det er firmaene som ignorerer teknologien som risikerer undergang, sa han.

Tech er ikke lenger science fiction

Den ungarske transaksjonsadvokaten Orsolya Gorgenyi snakket om hva som kan gjøre at det er utfordrende for mange advokatfirmaer å omfavne teknologien.

Ifølge Gorgenyi mener drøye 60 prosent av advokater at den største trusselen mot bransjen er advokater selv.

- Her mener de vår motstand mot innovasjon. Vi er perfeksjonister, vi mangler fantasi, er skeptiske og ofte kortsiktet.

Hun hevder de fleste advokatfirmaer er klar over utviklingen, men at de likevel ikke har tatt tak for å møte utfordringene.

- Teknologi er ikke lenger science fiction. Dette handler om de små så vel som de store.

Også den svenske teknologiprofessoren Christian Sandström pekte på teknologiens trege inntreden i den juridiske sektoren.

- Den største forskjellen vi har sett i advokatbransjen de siste fire årene er at folk faktisk snakker om digitalisering, men i realiteten har det skjedd veldig lite, sa Sandström.

[su_box title="Ti tips for å satse på en legal tech-idé:" box_color="#ee3511" title_color="#fefefd"]• Ikke vent på at du får den perfekte ideen

• Start med et stort problem og prøv å løse en del av det

• Ikke vær for overbeskyttende og hemmelighetsfull med ideen din – man trenger hjelp og innspill. Verdien ligger ikke i selve ideen, men i det konkrete produktet

• Still spørsmål til å så mange kunder i ditt potensielle marked som mulig og kartlegg behovet

• Man må akseptere at det å være utenfor komfortsonen er ens nye jobb – det er i disse situasjonene at komfortsonen ekspanderer

• En MBA (master of business administration) er ikke avgjørende

• Dersom du ikke er flau etter lansering av den første versjonen av produktet ditt, har du lansert for sent

• Når du jakter penger: Kom med den største visjonen du har og gang den med ti – «business as usual» er ikke nok

• Du må akseptere at det å ikke vite er en del av jobben din

• Verden er mer samarbeidsvillig enn du tror

Kilde: Daniel van Binsbergen, CEO og grunnlegger, Lexoo[/su_box]

Kunstig intelligens på 1-2-3-4:

1) Maskinlæring: Opplæring av en maskin ved å mate den med informasjon

2) Talegjenkjenning (speech recognition): Å gjøre audio om til ord

3) Visuell gjenkjennelse (visual recognition): Maskinene mates med bildeinformasjon og kategoriserer den for å skape gjenkjennelse og intelligens

4) Språkbehandling: Maskinene mates med språk og håndterer det på samme måte som bilder. Foreløpig er det her vi har kommet kortest

Kilde: Andrew Arruda, CEO, Ross Intelligence

Powered by Labrador CMS