Maren Tveten, Theresa Schumacher Walberg, Magnus Melsom 0g Nicholas Foss Barbantonis utgjør gruppen som har stått i bresjen for det nye forumet.

Nytt forum for unge tech-interesserte advokater:
- Aldri trodd det skulle engasjere så mange

Om lag sytti jurister samlet for å knytte tettere bånd.

Publisert Sist oppdatert

Torsdag kveld var det oppstart for et nytt forum for unge tech-interesserte jurister. Om lag sytti jurister møtte opp i advokatfirmaet Selmer sine lokaler på Tjuvholmen i Oslo.

Forumet, som skal hete UNG i tech, skal skape et miljø for tech-interesserte jurister, og være en arena for networking og sosialisering der unge jurister kan møtes for å utveksle erfaringer og kunnskap, og bli enda bedre kjent.

Etter planen skal det avholdes to samlinger i året med sosialt opplegg, og et aktuelt foredrag. Dersom interessen er til stede, legges det også opp til noen flere sosiale arrangementer i løpet av året.

Godt oppmøte da tech-forumet arrangerte foredrag og sosial samling i Selmers lokaler i forrige uke.

Snakket sammen

Målgruppen for forumet er i første rekke alle jurister opp til førti års-alderen som jobber innenfor personvern, teknologi, media, IT og telekom.

Initiativtakerne bak UNG i tech er fire unge jurister fra ulike forretningsadvokatfirmaer som ønsker å knytte yngre jurister som jobber med tech tettere sammen.

Advokatfullmektig Maren Tveten fra Selmer var den som kom opp med idéen.

- Jeg var på et IKT-kurs i februar, og så at selv om det var noen flere unge der enn tidligere, var det fortsatt ganske få av oss. Da jeg kom hjem spurte jeg en partner i Selmer om det finnes et samlingspunkt for unge jurister i denne delen av bransjen, og det noe det viste seg at det gjorde det ikke. Da tenkte jeg at det måtte vi få gjort noe med, sier Maren Tveten.

Gründer Anders Kvale i Spacemaker – et av Norges mest hurtigvoksende teknologiselskaper, holdt foredrag for de unge juristene.

Vil nå bredt

Hun tok så kontakt med tre andre jurister i ulike firmaer som hun kjente fra før, og møtte dem for å lufte ideen. De tre var positive - og slik ble ideen raskt til virkelighet.

- Vi hadde håpet at førti jurister skulle møte opp på den første samlingen, men hadde aldri trodd det skulle komme nesten det dobbelte. Dette viser at det er behov for en slik møteplass, og at det er flere enn bare oss fire som tenker at dette kan være nyttig, sier Tveten, og understreker at jurister fra alle ulike firmaer er velkomne.

- Litt skeptisk

På den første samlingen i Selmers lokaler møtte både internadvokater, advokatfullmektiger, advokater opp.

- Da jeg var student var mitt inntrykk at det var få unge som jobbet innen tech-bransjen. Men nå er vi faktisk sytti unge som har møtt opp på den første samlingen, hvorav en stor andel jenter. Det er veldig gøy, sier Tveten.

Temaet for kvelden var et foredrag med teknologiselskapet Spacemaker, som ved hjelp av kunstig intelligens ønsker å designe bedre hus og byer.

- Ettersom vi blir stadig flere mennesker på jorden må vi bygge både smartere og fortere i fremtiden. Da er det et paradoks at bygg- og anleggsbransjen er den minst digitaliserte - og at den har fallende produktivitet, og har hatt det i tretti år, sa Kvåle.

Powered by Labrador CMS