Vibeke Five er advokat i Kreftforeningen
Vibeke Five er advokat i Kreftforeningen

Kreftforeningen tilbyr gratis rettshjelp

Hvert år får omkring 35.000 mennesker kreft i Norge. For å hjelpe de som rammes, tilbyr kreftforeningen gratis juridisk veiledning.

Publisert

Under Advokatforeningens representantskapsmøte holdt advokat i Kreftforeningen, Vibeke Five, et innlegg under posten "Åpen talerstol". Her orienterte hun om et lite kjent rettshjelpstilbud, Kreftforeningens rettshjelp.

Bistanden gis av en kombinasjon av fast ansatte advokater/advokatfullmektiger og en rekke frivillige jurister.

– De frivillige, som er autoriserte som rettshjelpere av Tilsynsrådet, bistår med spørsmål om helserett, trygd, forsikring og pasientskadeerstatning. De gir hjelp til selvhjelp, og veileder og gir også klassisk advokatbistand, sier Five.

Åtti frivillige jurister

Gjennom tilbudet om gratis rettshjelp, ønsker Kreftforeningen å bidra med trygghet og veiledning til kreftpasienter eller pårørende.

Tilbudet er spredt på sykehus rundt om i landet.

- Kreftforeningen har åtti frivillige jurister som bemanner pasientsentre knyttet til sykehus blant annet i Oslo, Bergen, Kristiansand, Bodø og Tromsø.

Vil ekspandere

Five og Kreftforeningen har ambisjoner om å utvide tilbudet ytterligere. I førsteomgang til Hamar og Tønsberg.

- Sentrene tar imot telefoner, slik at man kan få rettshjelp, uansett hvor man bor, sier hun.

Five ønsker at flere skal kjenne til tjenesten.

- Tilbudet er lite kjent, men det er bra om advokater kjenner til det. Målsettingen med tilbudet er å gi kreftsyke og deres pårørende én bekymring mindre.

Powered by Labrador CMS