Advokat, gründer og daglig leder i Justify, Dag Josef Foss.

Justify tildelt innovasjonspris: - Vi har så vidt begynt

Juryen i Design og arkitektur Norge berømmer Justify for å levere bekymringsløs juss til hvermannsen, og belønner tjenesten med pris for inkluderende tjenestedesign. 

Publisert Sist oppdatert

Innovasjonsprisen for inkluderende design deles ut av DOGA (Design og arkitektur Norge) hvert tredje år, på oppdrag for Kultur- og likestillingsdepartementet. Prisene deles ut til virksomheter, arkitekter og designere for nyskapende og inkluderende løsninger som bidrar til et mer likestilt samfunn.

Det Stavanger-baserte juridiske selskapet Justify har nå mottatt innovasjonsprisen for inkluderende design. Dette i kategorien tjenestedesign. Dette begrunnes i at Justify anvender inkluderende design for å utfordre advokatbransjen og gjøre juridiske tjenester tilgjengelig for alle.

- Denne prisen vinner vi fordi inkluderende design har vært viktig for oss i å nå ut til flest mulig, og fordi vi har utviklet en ny type tjeneste som bidrar til å tilgjengeliggjøre juridisk trygghet for folk flest, sier advokat, gründer og daglig leder, Dag Josef Foss, som startet opp selskapet i 2018.

Nesten femti tusen brukere

Justify er en nettbasert tjeneste for juridiske avtaler. Plattformen gir privatpersoner mulighet til å blant annet opprette fremtidsfullmakter, testamenter og samboerkontrakter. 

Gjennom enkle spørsmål kartlegger tjenesten kundens situasjon og behov. Deretter får kunden skreddersydde dokumenter og veiledning. Tjenesten er tett integrert med offentlige registre som Folkeregisteret og Kartverket, og kunden logger seg inn med Bank-ID eller Vipps.

Innovasjonsprisen for inkluderende design

    • Deles ut av Design og arkitektur Norge, og belønner mangfold, likeverd og universell utforming.
    • Prisen går til virksomheter, arkitekter og designere for nyskapende og inkluderende løsninger som bidrar til et mer likestilt samfunn.
  • Kategorivinnerne konkurrerer om hovedprisen, Innovasjonsprisen for inkluderende design.
  • Scandic Oslo Airport vant hovedprisen i 2011. I 2014 vant St. Olavs Hospital. I 2017 var det Vision of the Fjords som gikk til topps. I 2020 gikk prisen til Vipps.

Justify-teamet teller i dag 13 medarbeidere og rommer alt fra advokater til systemutviklere. Tjenesten har i nesten 50.000 brukere. Målet er 80.000 brukere innen året.

«Tjenesten følger kunden gjennom livet»

Av juryens begrunnelse fremgår det at Justify «ser på tverrfaglighet som nøkkelen til nyskapende, brukervennlige og inkluderende tjenester. Justify har designet en nettbasert tjeneste som følger kunden gjennom livet. Tjenesten kan brukes uavhengig av alder, kjønn, bosted, funksjonsevne eller økonomiske, kulturelle eller digitale forutsetninger.».

Ved å forenkle språket og innføre fastpris på tjenestene, har Justify laget en løsning som leverer bekymringsløs juss til hvermannsen, mener juryen: 

«Dette er et skinnende eksempel på inkludering. Justify lar kunden fikse opp i sine egne, private dokumenter i ro og mak i egen stue. Den nettbaserte plattformen er universelt utformet, er språklig inkluderende og de ulike tjenestene er designet for enkelhet i bruk», uttales det.

- Så vidt begynt

Foss forteller at det betyr mye for Justify at fagjuryen i DOGA berømmer dem for nettopp inkludering. 

- Det er viktig for oss å lage en tjeneste som treffer så bredt at alle kan bruke den, uavhengig av teknisk kompetanse og juridisk forståelse, sier han.

- Selv om vi får denne prisen, har vi så vidt begynt på vår reise. Dette gir motivasjon til å fortsette arbeidet med å utvikle en ny breddetjeneste for juridisk trygghet, som er til alles beste, fortsetter Foss.

Hovedpris deles ut senere i januar

Innovasjonsprisen for inkluderende design deles ut i kategoriene arkitektur, landskapsarkitektur, transport, produktdesign, grafisk design, møbel- og interiørdesign tjenestedesign, informasjons- og interaksjonsdesign, og unge talenter. 

De ulike kategorivinnerne konkurrerer så om hovedprisen, Innovasjonsprisen for inkluderende design, som deles ut 24. januar. Blant tidligere vinnere finner vi Vipps, sightseeingbåten Vision of the Fjords og St. Olavs Hospital. 

Foss er sterk i troen - Justify kan bli neste vinner, mener han.

- Nå har vi allerede vunnet en gjev pris i kategorien tjenestedesign. Det er også kjekt å bli nominert til selve Innovasjonprisen. Vi møter opp på utdelingen 24. januar i Oslo og er like spente som alle andre, sier advokaten.

Powered by Labrador CMS