Jens Johan Hjort fortsetter som advokat når han slutter i SANDS. Foto: Henrik Evertsson
Jens Johan Hjort fortsetter som advokat når han slutter i SANDS. Foto: Henrik Evertsson

Jens Johan Hjort slutter i SANDS

Advokatforeningens leder Jens Johan Hjort har bestemt seg for å slutte som partner i SANDS, men fortsetter som privatpraktiserende advokat fra høsten.

Publisert

Hjort har vært partner ved SANDS Steenstrup Stordranges Tromsøkontor siden januar 2016.

– Det ligger ingen dramatikk i dette. Jeg har rett og slett kommet til at det er vanskelig å forene alle mine verv og aktiviteter med å være en rendyrket forretningsadvokat. Jeg er på veldig god fot med SANDS, og har fått veldig hyggelige tilbakemeldinger fra kolleger som synes det er synd at jeg slutter. Men jeg har også blitt møtt med forståelse for mitt valg, sier Jens Johan Hjort.

Han fortsetter som advokat når han til høsten slutter i SANDS, forteller han.

Hjort ble valgt som leder av Advokatforeningen for to år den 26. mai 2016.

Politiker i magen

Hjort har en rekke verv i tillegg til ledervervet i Advokatforeningen: Han er styreleder i Festspillene i Nord-Norge, han sitter i Fotballforbundets etiske råd, i bedriftsforsamlingen i oljeselskapet Aker BP, og er vara i Kringkastingsrådet.

– I tillegg skriver jeg litt, og har en politiker i magen. Akkurat i øyeblikket er jeg i Harstad på festspillene der, og jobben jeg gjør her er jo ikke så veldig relevant for advokatvirksomheten, men noe jeg synes er veldig spennende, sier Hjort.

Han har vært vert for Festspillene sammen med festspilldirektør Maria Utsi og kulturminister Linda Hofstad Helleland, og i morgen er han vert når utenriksminister Børge Brende besøker festspillene. Han har også deltatt på konferansen Artic Arts Summit i Harstad, som for første gang noensinne samlet deltagere fra alle åtte arktiske land.

<html><head></head><body> Jens Johan Hjort sammen med generalsekretær Merete Smith på Advokatforeningens mottagelse for nye advokater i begynnelsen av juni. Foto: Monica Kvaale</body></html>
Jens Johan Hjort sammen med generalsekretær Merete Smith på Advokatforeningens mottagelse for nye advokater i begynnelsen av juni. Foto: Monica Kvaale

– Fokuset var utviklingen av nordområdene og kunstens sentrale rolle i denne sammenhengen. Et svært spennende samarbeid, sier Hjort.

Kulturelle advokater

Han holder også foredrag og brukes som møteleder av ulike arrangementer.

– Jeg får veldig hyggelige henvendelser om å holde foredrag. Disse gir meg mulighet til å møte og få kontakt med mange ulike mennesker, noe jeg synes er interessant. I bunn og grunn handler jo dette livet om menneskemøter.

– Advokatforeningen er blitt veldig kulturell, med generalsekretær Merete Smith som ny styreleder på Nationaltheatret, og du som styreleder av Festspillene i Nord-Norge?

– Ha ha, det kan du si, men jeg synes det kler Advokatforeningen. Vi bør også kjenne kulturen, og forstå hvor viktig den er for utviklingen av samfunnet, sier Hjort.

– Det er kanskje morsommere enn å være forretningsadvokat?

– Jeg er jo skrudd sammen slik at jeg synes det er spennende med likt og ulikt.

Kan bli comeback i lokalpolitikken

Hjort, som var ordfører for Høyre i Tromsø fra 2011 til 2015, har ingen ambisjoner om å gå inn i politikken på nasjonalt plan, forteller han.

– Om dette vil jeg ikke si noe annet enn det jeg har sagt til mange andre: Brobrenning er oppskrytt hvis det er aktuelt å gå tilbake over broen igjen. Jeg har ikke noen tanker om å gå inn i politikken på et nasjonalt plan, det måtte i så fall være lokalt, men det er langt opp og frem, sier Hjort.

Hjort er ekspert i prosedyre, arbeidsrett og frednings- og ekspropriasjonssaker.

- I løpet av min tid i SANDS, har jeg lært SANDS å kjenne som en usedvanlig fin gjeng med sosiale og faglige ferdigheter på høyeste nivå, og en konkurransementalitet som lover det aller beste for fremtiden, sa Jens Johan Hjort i en pressemelding som ble publisert på nettstedet MyNewsdesk.com, som var først ute med nyheten.