Totalt var det 31 søkere til fire ledige embeter, og to konstitusjoner som tingrettsdommer, i Vestfold tingrett.
Totalt var det 31 søkere til fire ledige embeter, og to konstitusjoner som tingrettsdommer, i Vestfold tingrett.

Disse advokatene er innstilt som dommere i Vestfold tingrett

Blant de fire innstilte, hvorav to reserver, finner vi tre advokater fra henholdsvis Schjødt, Tenden og kommuneadvokaten i Asker.

Publisert Sist oppdatert

I Innstillingsrådet for dommeres siste møte ble hele tre advokater innstilt til to ledige konstitusjoner som tingrettsdommer i 12 måneder i Vestfold tingrett.

Innstilt som nummer en er konstituert tingrettsdommer Torbjørn Hagerup Nagelhus.

Innstilt som nummer to er senioradvokat i Schjødt, Emil Torneberg Algaard. For tiden er han i permisjon, men jobber ellers med finans, transaksjoner og kontraktsrett. Algaard har også betydelig dommererfaring fra blant annet Eidsivating og Borgarting lagmannsretter.

Innstilt som nummer tre og første reserve er advokat Hans Nikolai Førde. Han jobber for Kommuneadvokaten i Asker kommune, og har tidligere erfaring fra blant annet advokatfirmaet Kluge, Kriminalomsorgen og som dommerfullmektig.

Senioradvokat Audun Samnøen er innstilt som nummer fire og andre reserve. Til daglig jobber han i advokatfirmaet Tenden, og arbeider primært med organisering og drift av næringsvirksomhet, konkurs og restrukturering, samt finansiering og pengekrav.

Fire faste embeter

I tillegg til de to konstitusjonene, er det også lyst ut fire ledige embeter i Vestfold tingrett. Til disse er seks mennesker, hvorav én privatpraktiserende advokat, innstilt:

  1. Statsadvokat Mari Gjersøe
  2. Senioradvokat Kristin Wiese Bromander
  3. Konstituert tingrettsdommer Roger Edvard Rosvoll
  4. Konstituert tingrettsdommer Heidi Gutterud Neumann
  5. Fylkesnemndsleder Truls Eirik Lunde Waale
  6. Konstituert tingrettsdommer Torbjørn Hagerup Nagelhus

Kristin Wiese Bromander arbeider som prosedyreadvokat i Wikborg Rein, og driver særlig med næringseiendom, skatterett og miljørett.

Protokollen fra Innstillingsrådet for dommeres siste møte kan du lese her!

Powered by Labrador CMS