For Emil August Fjellvang har baseball vært en lidenskap nesten hele livet.
For Emil August Fjellvang har baseball vært en lidenskap nesten hele livet.

Fra rettsalen til EM i baseball

Emil August Fjellvang kombinerer advokatgjerningen med en plass på baseball-landslaget.

Publisert Sist oppdatert

Da Emil August Fjellvang var åtte år, flyttet han og familien til USA. Der møtte han baseball og ble «helt hektet», som han selv beskriver det.

- Jeg pustet og levde baseball, mimrer han.

Nå er han advokat i Forbrukeradvokaten og norsk landslagsspiller i baseball. Norge er rangert som nummer 64 i verden, og i juli reiser han til Beograd for europamesterskap. Da skal han spille mot Slovenia, Polen, Ungarn og Serbia. I tillegg til landslaget, spiller Fjellvang på laget ØHIL Royals i Bærum - et av totalt 22 baseball-lag i Norge.

- Jeg håper dette blir landslagets beste mesterskap. Da vi spilte EM sist i Irland i 2018, vant vi ikke mye, men hadde et veldig godt mesterskap sportslig sett. Jeg håper vi bygger videre på suksessen fra den gang, og at vi får uttellingen for innsatsen vi har lagt ned under pandemien.

- Man får avkoblinger begge steder

Fjellvang legger ikke skjul på at det tidvis er hektisk å kombinere idrett med advokatgjerningen.

- Det blir ofte lange og travle dager, og jeg har alltid med meg treningsbagen.

Likevel er nettopp denne kontrasten viktig for at eiendomsadvokaten skal koble av.

- På jobben hviler jeg det fysiske. Etter arbeidstid, er det hjernen som hviler. Da slipper jeg jobben fullstendig. Man får avkoblinger begge steder. Jeg er veldig takknemlig for at jeg har en arbeidsgiver som lar meg kombinere dette, og som er fleksibel slik at jeg kan legge opp mine egne arbeidsdager, sier han.

Emil August Fjellvang arbeider for det meste med kontraktsrett, særlig knyttet til eiendom og bolig.
Emil August Fjellvang arbeider for det meste med kontraktsrett, særlig knyttet til eiendom og bolig.

Fag vs. lidenskap

Da Fjellvang flyttet hjem til Norge fra USA som niåring, fantes det ikke barne- eller juniorlag i baseball. Derfor startet han å spille med voksne. Første gang han ble tatt ut på landslaget, var han 14.

Landslaget har en utvidet spillerliste på 30 spillere, men kun 20 blir valgt ut til turneringer, ifølge Norges softball- og baseball-forbund.

- Baseball-miljøet er ikke veldig stort, og de fleste vennene mine drev med annen idrett. Jeg var han særingen, sier Fjellvang.

Året etter videregående var han blant de femti beste juniorene i Europa og Afrika, og ble invitert til et talent-akademi i Italia. Til tross for at han ikke ble signert, ønsket ikke Fjellvang å legge baseball-hansken på hylla. Etter nok en tur til USA, bestemte han seg for å kombinere lidenskapen med utdanning. Med andre ord: Master i rettsvitenskap ved Universitetet i Bergen.

- Etter at jeg ble advokat, har jeg flere ganger vurdert om det er på tide å satse fullt på karriere, men jeg er altfor glad i sporten.

Drives av eksplosivitet

Nå er Fjellvang 32 og har tilbragt store deler av livet på baseball-banen.

- Jeg spilte fotball, håndball og sånn sammen med venner, men det var da jeg oppdaget baseball at jeg kjente på at noe var «min sport». Det var lidenskap, sier han.

- Først og fremst er det kastingen jeg liker. Eksplosiviteten. Baseball består av forskjellige aspekter; man kaster, slår og løper. Det er en lagsport, men samtidig har alle spillerne individuelle oppgaver. Alle må gjøre sin jobb for at laget sammen skal kunne vinne en kamp. Det kan sammenliknes med et advokatfirma. Alle har egen portefølje og ansvar for egne saker, men det er utfallet i fellesskap som sier noe om firmaet lykkes. Slik er det også i baseball.

Fjellvang er ikke den eneste advokaten i Forbrukeradvokaten med en tidkrevende interesse ved siden av jobb. I partnerskapet finner man nemlig Sweetheart-vokalist Anne Mette Hårdnes, som vant Spellemannsprisen i fjor.

Powered by Labrador CMS