Dommer og tidligere sorenskriver på Nordmøre tiltalt for falsk forklaring

Den tidligere domstollederen skal ha avgitt uriktig forklaring til lagmannsretten om sitt forhold til et vitne i en barnevernssak.

Publisert Sist oppdatert

Nyheten om tiltalen mot dommer Ole Ingar Ødegård i Møre og Romsdal tingrett ble gitt i en pressemelding fra Domstoladministrasjonen fredag formiddag.

Ødegård er tidligere sorenskriver i Nordmøre tingrett.

- Domstoladministrasjonen forholder seg til påtalemyndighetens vedtak, og ser alvorlig på saken. Folk skal ha tillit til at eventuelle straffbare forhold blir fulgt opp, og at det blir reagert der det er grunnlag for det, skriver DA i pressemeldingen.

- Forhold til vitne kjent i media

Ødegård har ifølge meldingen vært sykemeldt siden saken ble offentlig kjent tidlig i 2021.

I følge NRK skal lokalavisa Tidens Krav gjennom flere artikler ha kartlagt hans hemmelige forhold til en sentral kvinne i barnevernet - en relasjon han forklarte seg uriktig om i forbindelse med en foreldretvist i Frostating lagmannsrett i 2019.

Til lagmannsretten skal Ødegård ha avvist anførselen om inhabilitet med påstand om at forholdet til kvinnen var avsluttet.

Det var den tapende parten i foreldretvisten som til slutt anmeldte Ødegård for uriktig forklaring, etter at et stort antall tekstmeldinger mellom Ødegård og kvinnen ble offentliggjort i lokalavisa.

- Anbefaler suspensjon

Ødegård representeres av advokat Halvard Helle i Schjødt.

- Min klient erkjenner ikke straffskyld. Dette er ellers en sak der jeg finner grunn til å advare mot å trekke forhastede konklusjoner, sier Helle til Tidens Krav.

Domstoladministrasjonen skriver i pressemeldingen fredag at de vil anbefale Justisdepartementet å suspendere Ødegård i påvente av at saken får sin endelige avklaring i rettsapparatet.

Powered by Labrador CMS