Camilla Wollan (52) fra Asker utenfor Oslo blir ny country manager i DLA Piper Norway fra 1. juli.

Hun blir ny managing partner i DLA Piper

Norges 15. største advokatfirma bytter sjef. Camilla Wollan (52) blir leder for selskapets norske og nordiske ledergruppe.

Publisert Sist oppdatert

Camilla Wollan har vært i DLA Piper siden 2010, og vært partner siden 2019. Hun er spesialisert innen bank og finans, finansteknologi (FinTech) og immaterialrett og teknologi.

Wollan mener at advokatbransjen må bli langt mer innovativ og dynamisk, ifølge en pressemelding fra selskapet.

- Flere bransjer og markeder kommer til å endre seg de kommende årene. Vinneren vil være de advokatfirmaer som klarer omstillingen. Det gjelder både hvordan man jobber som rådgiver for klientene, hvor markedsrettet man er, og hvordan man jobber med organisasjonen og kompetanseutvikling hos sine ansatte, sier Wollan i meldingen.

«Camilla Wollan har vært sentral i arbeidet med å etablere DLA Piper som markedsleder innenfor finansiell teknologi i Norge. Nå får hun ansvaret med å implementere DLA Pipers vekststrategi for samtlige forretningsområder, samt å koordinere den nordiske ledergruppen», heter det i meldingen.

Planer om vekst innen teknologi og bærekraft

Hans Christian Brodtkorb, styreleder i DLA Piper Norway, sier at selskapet har ambisjoner om vekst i det norske markedet i årene fremover.

- Vi en klar vekststrategi innenfor teknologi, AI, ESG, miljø-, sosiale- og forretningsetiske forhold, hvor nettopp Camilla Wollan har gått i front som advokat og partner, sier Brodtkorb i meldingen.

Selskapets kjerneområder i Norge er corporate, M&A og private equity, tvist, eiendom og entreprise, forteller han.

Kjetil Haare Johansen.

DLA Piper er verdens tredje største advokatfirma, og har advokater i nitti land.

- Camilla Wollan har jobbet aktivt med kunder i nye sektorer som folkefinansiering, blokkjede-teknologi, virtuell valuta og digitale aktiva, samt med tradisjonelle finanstjenester. Videre har hun lang erfaring med å utvikle nye forretningsmodeller innenfor den tradisjonelle delen av finanssektoren, sier Brodtkorb.

Wollan blir DLA Piper Norways første kvinnelige managing partner, og vil få ansvar for den nordiske ledergruppen. DLA Piper har kontorer i Oslo, Stockholm, Helsinki og i København og Aarhus.

DLA Piper Norway omsatte for 391,6 millioner kroner i 2023. Ifølge pressemeldingen, har omsetningen vokst med hundre millioner kroner de tre siste årene.

- Johansen har vært sentral i dette arbeidet, sier Brodtkorb.

Hyppige MP-bytter

Kjetil Haare Johansen har vært managing partner i tre år. Han går nå tilbake til å jobbe med de samme fagområder som før han ble MP, opplyser selskapet.

Johansens fagområder er blant annet EU-/EØS, konkurranserett, distribusjonsavtaler, handelsrett og offentlige anskaffelser.

Johansens forgjenger i sjefsstolen, Kaare Oftedal, var managing partner fra 2017 til 2019.  Før Oftedal overtok, var Hans Christian Brodtkorb managing partner i fire år, fra 2013 til 2017.

- Alle som har vært managing partnere her, arbeider fortsatt i firmaet, de er på ingen måte satt på sidelinjen eller gått lei, sier styreleder Hans Christian Brodtkorb til Advokatbladet.

Å være toppleder i et firma som nærmer seg 400 millioner kroner i omsetning samtidig som man skal jobbe som advokat, er en krevende kombinasjon, poengterer han.

- Det er mye å holde i. Derfor er vår policy at man bytter litt på, sier Brodtkorb.

Powered by Labrador CMS