Advokat Anne-Sofie Rolfsjord.
Advokat Anne-Sofie Rolfsjord.

Bull & Co-advokat skal mekle på TV

I det nye NRK-konseptet «Arveoppgjøret» skal partner Anne-Sofie Rolfsjord i Bull & Co Advokatfirma hjelpe familier med å finne gode løsninger for sine arveoppgjør.

Publisert

Til våren lanserer NRK en ny serie i seks episoder der programleder Siri Kristiansen skal møte familier som ønsker hjelp med arveoppgjør.

«Hvem skal arve hytta, og hvem skal få det gamle flotte serviset? Og hvordan i all verden deler man verdiene mellom dine, mine og våre barn? Arveoppgjør kan være følelsesladet, og mange frykter at det kan gå utover gode familierelasjoner», skriver NRK på sine nettsider.

For å tilby kvalitetssikrede juridiske løsninger til familiene, har NRK fått med seg Anne-Sofie Rolfsjord, som til daglig arbeider med arv, skifte og familierettslige spørsmål som advokat i Bull & Co, som arveekspert i programmet.

Hun er også sertifisert mekler gjennom Advokatforeningen.

– I sommer ble jeg oppringt av NRK som lurte på om jeg ville komme på prøvefilming. Jeg jobbet med ulike caser foran kamera, og etter tre prøvefilminger ble jeg tilbudt jobben, forteller Rolfsjord.

– Fokus på folkeopplysning

Innspillingen av «Arveoppgjøret» har pågått gjennom hele høsten.

– Selv om vi bistår familiene med å planlegge eller gjennomføre arveoppgjør eller arveforskudd, har NRK hele tiden vært opptatt av at programmet også skal bidra til folkeopplysning. Derfor har jeg blant annet vært veldig fokusert på å bruke et enkelt og tydelig språk, slik at seerne skal forstå hva vi prater om.

Klientmøtene og de juridiske prosessene har riktignok foregått på TV, men Rolfsjord har likevel vært nøye på å ta med seg advokatetikken inn i ekspertrollen.

– I disse programmene har jeg jo vært en felles advokat for hele familien, og har derfor vært bevisst på at jeg må se alle, og forsøke å ivareta interessene til hver enkelt. Det er ulike hensyn som må balanseres, og målet har hele tiden vært å finne løsninger og kompromiss som alle familiemedlemmene kan leve greit med og dermed forhindre konflikter, forklarer hun.

Powered by Labrador CMS