Brynjar Meling.

Brynjar Meling deltar på Farmen Kjendis

– Etter rundt 30 år som advokat, trenger jeg et avbrekk. Noen vil nok kalle dette et PR-stunt fra Meling, men jeg er så gammel nå at jeg ikke bryr meg om sånt.

Publisert Sist oppdatert

Onsdag morgen avslørte TV 2 hvilke deltakere som skal være med i innspillingen av neste sesong av Farmen Kjendis. Med det ble det også kjent at strafferettsadvokat Brynjar Meling, kanskje best kjent som forsvareren til mulla Krekar, er blant dem som nå skal tilbringe flere uker på en gård – hundre år tilbake i tid.

Bare få øyeblikk før Meling tok av seg advokatkappen og la bort telefon for å bli bonde i 1924, rakk han en kjapp prat med Advokatbladet.

 – Jeg grugleder meg. Datteren min på ni år er veldig spent på hvordan det skal gå, fordi jeg hverken liker å bade i Norge eller liker å lukte svette. Hun mener jeg må ofre en av delene, røper han på telefon fra Kristiansand.

– Men jeg ser veldig frem til å feriere på den måten. Det er slik det føles å skulle være utilgjengelig. Og så kommer nok de første dagene, hvor man går og kjenner etter vibrering fra telefonen i lomma, til å bli en prøvelse. Jeg tror jeg gleder meg mest. Alle har godt av å prøve noe nytt.

Rådførte seg med omdømmeekspert

Faktisk har Meling blitt spurt om å delta flere ganger tidligere. I år takket han ja – før han hadde sett en eneste Farmen-episode selv.

– Etter rundt 30 år som advokat, trenger jeg et avbrekk, men jeg har gjort en grundig vurdering. Etter forespørselen kom, tok jeg regelrett et møte med en omdømmeekspert om hvordan dette vil ta seg ut for en profilert advokat, sier han.

– Hans råd var at dette er helt opp til meg, og at det handler om hvordan man oppfører seg. Noen vil nok reagere med å kalle dette et PR-stunt fra Meling, men jeg er så gammel nå at jeg ikke bryr meg om sånt.

Niende sesong med kjendisbønder

Farmen Kjendis er altså et reality-program, hvor 12 kjendiser samles for å drive en gård slik den ble drevet for hundre år siden - ribbet for moderne hjelpemidler. I seks uker kjemper de mot hverandre, før én står igjen som vinner til slutt. 

«Tolv kjendiser er klare for tilværelsen som forpaktere på sørlandsgården Fredheim gård, i det som blir den niende sesongen av "Farmen kjendis"», skriver TV 2 i en pressemelding. 

«Når forpakterne ankommer gården vil de møte en gård som utstråler varme, sjøliv, rikdom og slektshistorie. Inne er rommene fargerike og livlige, og bærer preg av at beboerne er sjøfolk som har tatt med seg mang en raritet hjem fra tokt ute på de store hav. Malerier, samt sølv- og gullgjenstander som ikke hører hjemme på en vanlig norsk gård finner man overalt her.»

Slik skal han komme seg gjennom spillet

Hva gjelder strategi, vil Meling legge seg på den trygge linjen. Hvert fall i starten.

– Jeg tror forventningene er at jeg skal være bestemt, tydelig og ha klare strategier. I utgangspunktet vil jeg prøve å gjøre minst mulig ut av meg og mest mulig av det usynlige arbeidet som kanskje gjør meg til en ønsket deltaker å ha med videre. Jeg håper jeg vil være konfliktdempende fremfor skapende, forteller han.

For å forberede seg er det særlig fire ting Meling har gjort.

– Jeg har prøvd å holde meg i form, jeg har lest meg opp på hvordan spillet fungerer, og så har jeg sett noen sesonger av programmet. Jeg har også kjøpt en kasteøks og tatt noen kast med den.

Brynjar Meling slik man er vant til å se han.

– Ikke særlig praktisk anlagt

Det er bakgrunnen som advokat, så vel som innsatsvilje, Meling tar med seg inn på gården som sine største styrker.

– Jeg er vant til å forholde meg til mennesker, og til konflikter og urett. Samtidig er jeg vant til å være først oppe og sist i seng, så innsatsen vil bli stor. Jeg er usikker på om jeg vil være «vanlige» Brynjar som er mild og konfliktsky mens jeg er der inne, eller om jeg blir advokat Brynjar Meling. Jeg starter hvert fall som vanlig Brynjar.

Når det kommer til svakheter, legger han ikke skjul på at han har noen av dem også.

– Jeg er ikke særlig praktisk anlagt, og jeg jobber ikke særlig fort med praktisk arbeid. Det gjelder å finne de oppgavene som fellesskapet synes er nyttig. Skal det bygges en bro, er det ikke jeg som setter meg ned med ingeniørbrettet for å organisere arbeidet, men skal det løftes, dyttes, bæres og skrus, skal jeg bidra med de kreftene jeg har.

Møt alle deltakerne: William Heimdal (b.fv), Simon «Rambow» Tedros Negash, Isabel Skolmen, Agnete «Agnetesh» Husebye, programleder Dorthe Skappel, Tarjei Svalastog, Susann Goksør Bjerkrheim, Sarita Sehjpal, Brynjar Meling og Jan Henrik Gladkokken Syversen. Foran f.v.: Caroline Nitter, Victor Sotberg og Johanne Massey.

– Noen sier jeg er gæren

Meling understreker at advokatvirksomheten vil bli godt ivaretatt de seks ukene han potensielt er borte på innspilling. Forbeholdet kommer selvsagt av at han risikerer å bli stemt ut av programmet underveis.

– Jeg tror vi har funnet en god løsning for å ivareta oppdrag og klienter, og skulle det brenne på dass på kontoret, vil mine kolleger klare å løse det. Jeg har gode medarbeidere. I aller største nødsfall kan det jo være det går an å få inn en beskjed eller sende inn et spørsmål hvis det dukker opp noe jeg må ta stilling til.

Fra kollegene har Farmen-deltakelsen fått blandet respons, men først og fremst positiv.

– Noen rister på hodet og sier jeg er gæren, og noen tenker oppholdet vil bli kortvarig fordi jeg har ti tommeltotter, men de fleste synes dette er veldig morsomt og spennende. Det siste døgnet nå før jeg går inn på gården, har det haglet inn med lykkeønskninger på telefonen.

 

Powered by Labrador CMS