Mannen må møte i Hordaland tingrett den 1. oktober. Her Bergen tinghus, som snart stenger for rehabilitering.

Bergensadvokat tiltalt for å ha utøvd vold i nære relasjoner i en årrekke

Tiltalt for flere krenkelser av sine barn og tidligere ektefelle. - Min klient erkjenner ikke straffeskyld, sier advokatens forsvarer, advokat Torbjørn Kolås Sognefest i Elden. 

Publisert Sist oppdatert

Vest politidistrikt har tatt ut tiltale mot en advokat i Bergen for å ha mishandlet sine barn og daværende kone. 

Advokaten er tiltalt etter straffeloven § 282 for i perioden høsten 2001 til oktober 2020 i Bergen og andre steder å ha utøvd alvorlig eller gjentatt psykisk og fysisk vold, og ha truet eller på andre måter krenket sin ektefelle og sine barn. 

I tiltalen heter det at advokaten ved flere anledninger blant annet skal ha slått sine familiemedlemmer i ansiktet eller i armen, dyttet dem, holdt dem fast og sparket dem i beina.

Advokat Torbjørn Kolås Sognefest.

Ifølge tiltalen skal advokaten ha hatt et aggressivt kroppsspråk, og skremt sin familie med en aggressiv kjørestil i høy hastighet. Han skal også ha truet barna med at barneverntjenesten ville flytte dem vekk fra familien, dersom de røpet  hva som skjedde hjemme.

Advokaten er også tiltalt for å ha knust gjenstander foran familiemedlemmene, og for å ha snakket nedsettende til dem. 

«Familiens omsorgsbase var preget av utrygghet og frykt for nye krenkelser», heter det i tiltalen.

Har avviklet advokatpraksisen

- Etter at tiltalen kom ganske nylig, har advokaten brukt tiden på å avvikle sin advokatpraksis. Det er ikke forenlig å ha en slik anklage mot seg, og samtidig være en operativ advokat, sier advokat Torbjørn Kolås Sognefest ved Eldens kontor i Bergen.

Sognefest er oppnevnt som forsvarer for advokaten.

- Min klient erkjenner ikke straffeskyld, opplyser advokat Sognefest.

Saken skal gå i Hordaland tingrett over sju rettsdager, og starter 1. oktober.  Strafferammen for mishandling i nære relasjoner er seks års fengsel. Statsadvokaten tar forbehold om å nedlegge påstand om erstatning til de fornærmede, og kontaktforbud overfor dem.

Det var Bergensavisen som omtalte saken først.

– Saken ble anmeldt for en tid tilbake og det har vært en god del etterforskning. Vi mener å kunne føre bevis for det som står i tiltalen, sier politiadvokat Katharina Fenc Nesse til Bergensavisen, ifølge Rett24.

Powered by Labrador CMS