Managing partner Sverre Tyrhaug gleder seg over nok en topplassering for Thommessen. Arkivfoto: Henrik Skjevestad

Thommessen på topp

Prospera har kåret Thommessen til Norges beste advokatfirma for fjerde år på rad, mens BA-HR rangeres som det mest kjente.

– Denne undersøkelsen er viktig fordi den gir oss grundige tilbakemeldinger fra de 312 største næringslivsklientene i Norge, alt samlet av en nøytral og profesjonell aktør, sier managing partner Sverre Tyrhaug i Advokatfirmaet Thommessen.

I årets Prospera-undersøkelse er Thommessen rangert som det beste firmaet når det gjelder «overall performance», altså etter en samlet vurdering fra bedrifter og organisasjoner som kjøper juridiske tjenester i Norge.

– Vi er selvfølgelig fornøyde med anerkjennelsen fra de største kjøperne av juridiske tjenester i Norge, fortsetter Tyrhaug.

Fem på topp

– Dette er en bekreftelse på at vi er helt i toppsjiktet når det kommer til klienttilfredshet, sier Morten Goller, managing partner i Wiersholm.

Heller ikke Wikborg Rein klager over plasseringen på topplisten.

– Vi er fornøyd med at vi gjør et byks i antall poeng, og får høyere poengscore enn noensinne tidligere, sier Geir Sviggum, partner og styreleder i Wikborg Rein.

Thommessen scorer også best på juridisk kompetanse, men det er BA-HR som har det mest kjente varemerket.

– Gir viktig innsikt

Prospera har intervjuet 312 norske selskaper og organisasjoner, som hver kjøpte juridiske tjenester for over 1,5 millioner kroner i 2017. 31 prosent av de som ble intervjuet utgjør administrerende direktører eller partnere, mens 21 prosent er daglige ledere. De resterende består av finansdirektører, juridiske direktører og avdelingsledere.

Prospera er ikke de eneste som rangerer advokat-Norge. Blant annet gjennomfører Finansavisen en årlig undersøkelse, hvor advokatene selv får rangere hverandre. I årets utgave var det Wiersholm som kapret 1.plassen.

Goller påpeker at Prospera-undersøkelsen gjør det lettere for advokatbedriftene å se seg selv utenfra.

– Undersøkelsen gir viktig innsikt i klientenes oppfatning om våre leveranser, sett opp mot konkurrentene. Dette vil alltid være verdifullt for oss å kjenne til, sier han.

Også Sviggum i Wikborg Rein mener den et nyttig verktøy for at bedriften skal kunne forbedre seg der de har potensial.

– Det at undersøkelsen så sterkt fokuserer på klientene selv og deres opplevelser, gjør at resultatene blir troverdige og usminkede, uten utslagsgivende taktisk stemmegivning. Vi fester derfor betydelig tillit til resultatene vi får presentert, sier Sviggum.

Scorer dårligere på pris

Prospera-undersøkelsen gir advokatfirmaene tilbakemeldinger på alt fra prosjektledelse til internasjonal kompetanse, og også pris og tilgjengelighet vurderes. I kategorien «konkurransedyktig pris» havnet Thommessen på en 12. plass, ned fra en 11. plass i fjor. Tyrhaug mener selv at 5500 kroner er en grei timepris, men sier de har forbedringspotensial på flere andre områder.

– Vi må i enda tettere dialog med våre klienter, levere verdifulle tjenester med god kommunikasjon samt vise tilpasningsdyktighet og endringsevne, fortsetter han.

Også Wikborg Rein ønsker å få en tettere kontakt med klientene.

– I prosjektstyring har vi enda mer å gå på gjennom smarte, digitale løsninger, samt skreddersydd oppfølgning av våre klienter mellom oppdragene, sier Sviggum.

Goller mener det er interessant å se hvordan markedet i stadig større grad er opptatt av mangfold og kjønnsbalanse.

– Dette er et område vi har stort fokus på, og arbeider målrettet med, for å gjøre Wiersholm til et enda bedre firma, sier han.

Det var Finansavisen som først omtalte saken. Foto: Faksimile/Finansavisen
Powered by Labrador CMS