Per Wang skrev blant annet båtspalte i Aftenposten og hadde en lang rekke jobber i norsk presse.
Per Wang skrev blant annet båtspalte i Aftenposten og hadde en lang rekke jobber i norsk presse.

Advokatbladets tidligere redaktør Per Wang er død

Ble i 1985 den første redaktøren i Advokatbladet med journalistisk bakgrunn.

Publisert Sist oppdatert

Lørdag 20.januar sovnet Per Wang stille inn. Han skulle ha fylt nitti år i april.

Per Wang bodde på Nøtterøy utenfor Tønsberg, og var en havets mann. Samtidig med at han var redaktør i Advokatbladet, skrev Wang artikler for bladet Seilas & Båtliv.

Advokatbladet intervjuet Wang i forbindelse med bladets 100-årsjubileum i 2021. Han fortalte at det hadde vært var litt turbulens rundt ansettelsen av en pressemann som redaktør. Fra bladets første utgave utkom i 1921 til han tiltrådte i 1985, hadde det alltid vært en advokat ved redaktør-roret.

- Det var en del medlemmer som heller ønsket en jurist som redaktør. Men advokater er veldig forsiktig med penger, og da det ble klart at det var mye billigere å ansette en journalist enn en advokat, så ble det slik, fortalte Per Wang i intervjuet.

Tretti års erfaring som pressemann

I femten år var han redaktør i Advokatbladet i halv stilling.

Da han overtok som redaktør, var bladet et tidsskrift uten bilder eller illustrasjoner.

– Det var et forferdelig blad, for å si det rett ut, det syntes vi pressefolk, men også advokatene. Det var jo derfor de ville ha en endring, sa Wang.

Dette skrev Advokatbladet om Per Wang da han overtok:

«Redaktør Wang (51) har 30 års journalistisk praksis bak seg med erfaring fra såvel dags- som fagpresse, og har blant annet jobbet i Varden, Kragerø Blad, Morgenposten og Aftenposten. De siste tolv årene har Wang vært fagpresseredaktør og frilansjournalist. Blant annet har han skrevet Aftenpostens båtspalte i sommerhalvåret. Ved siden av redaktørstillingen i Advokatbladet, er Wang tilknyttet bladet Seilas & Båtliv.»

Samme år som Wang ble redaktør, skiftet bladet navn fra Det Norske Advokatblad til Advokatbladet.

Marit Aschehoug overtok som redaktør i 200o etter Per Wang.

Wang ble bisatt mandag. Han etterlater seg to sønner, barnebarn og oldebarn.

Advokatbladet kom for første gang ut med bilder på forsiden i nummer 8, 1985. Dette var Per Wangs første utgave som redaktør.
Advokatbladet kom for første gang ut med bilder på forsiden i nummer 8, 1985. Dette var Per Wangs første utgave som redaktør.
Powered by Labrador CMS