ADVOKATJOBB:

Vil du jobbe som påtalejurist i et faglig kompetent og spennende arbeidsmiljø?

Søknadsfrist: 26. april

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) er den nasjonale sikkerhets- og etterretningstjenesten og har en viktig rolle i beskyttelsen av demokratiet, borgerne og vitale samfunnsinteresser. PST er en flerfaglig tjeneste med behov for variert kompetanse. Vi har hovedkontor i Oslo og kontorer i alle landets politidistrikter.


Søknadsfrist: 26. april


Arbeidssted: Nydalen, 0421 OSLO, Norge

Jobbtype: Politiadvokat 2

Type stilling: Vikar, Heltid


SØK STILLINGEN HER

PST (Politiets sikkerhetstjeneste) søker politiadvokat 2

Ved etterforsknings- og påtaleavdelingen har vi nå ledig vikariat inntil 2 år som politiadvokat 2. Vi kan tilby varierte etterforskningsoppgaver innenfor aktuelle områder som terror, ulovlig etterretningsvirksomhet og politisk motivert vold. Avdelingen har ansvar for etterforskning av alle sakstyper innenfor PSTs ansvarsområde. Riksadvokaten besluttet i 2015 at PST skal ha et sentralisert etterforskingsansvar rettet mot fremmedkrigere.

Arbeidsoppgaver

Som politiadvokat vil du være påtaleansvarlig jurist, og sammen med politifaglig etterforskningsleder vil du lede polititjenestepersonenes etterforskning i den enkelte sak. Dette innebærer at du skal sørge for kvalitetssikring av etterforskningen og sikre at den er planmessig og formålsstyrt og skjer med nødvendig fremdrift.

Du vil ha ansvaret for løpende påtalevurderinger og påtaleavgjørelser i egen saksportefølje. I enkeltsaker vil du være underlagt statsadvokaten ved Det nasjonale statsadvokatembetet for bekjempelse av organisert og annen alvorlig kriminalitet (NAST). I tillegg til å arbeide med straffesaker må du regne med å bidra i internt utviklingsarbeid, delta i tverrfaglige samarbeidsfora og kunne gi faglige innspill som beslutningsstøtte. Du må også være forberedt på å delta i den til enhver tid gjeldende beredskapsordning i tjenesten.

Endringer i stillingsinnhold, arbeidstid og organisatorisk tilhørighet kan forekomme innenfor arbeidsgivers styringsrett. Det er seks måneders prøvetid for stillingen.

Kvalifikasjoner

Du må være cand.jur. eller ha en master i rettsvitenskap samt gode juridiske kunnskaper. Videre må du ha bred erfaring fra påtalemyndigheten, helst fra komplekse etterforskingssaker og bruk av forskjellige tvangsmidler. Annen tilsvarende erfaring kan eventuelt vektlegges. Det er krav om minimum fem års relevant arbeidserfaring.

Det forutsettes at du har meget god skriftlig og muntlig kommunikasjonsevne både på norsk og engelsk. Språkkompetanse ut over dette vil være en fordel.

Personlige egenskaper

Den personen vi søker er engasjert, positiv og fleksibel og tar gjerne initiativ. Du fungerer godt som deltager i et team, men kan også arbeide selvstendig. Du evner å treffe gode beslutninger i hektiske omgivelser og under tidspress. Som medarbeider i politiet har du høy integritet. Du kjennetegnes som modig og helhetsorientert, og du viser respekt i din tjenesteutførelse. Personlig egnethet vektlegges, og du må ha de personlige egenskapene som ansettelse i en sikkerhetstjeneste krever. Lojalitet, sunn dømmekraft og pålitelighet er nøkkelbegreper i denne sammenheng. Du må tilfredsstille kravene til høyeste sikkerhetsklarering og autorisasjon.

Som ansatt i en beredskapsorganisasjon forventes det at du er fleksibel og villig til å yte ekstra når situasjonen krever det.

Vi tilbyr

Hos oss får du en spennende og samfunnsviktig jobb hvor du vil utgjøre en forskjell.

Du vil få en årslønn innenfor spennet kr 744 600–840 900 som politiadvokat 2 (SKO 1543). For spesielt kvalifiserte kandidater kan høyere lønn vurderes. Endelig lønnsplassering og plassering i stillingskode avhenger av kvalifikasjoner.

Vi har god pensjonsordning gjennom Statens pensjonskasse (fra lønnen
trekkes 2 %).

Søknad og prosess

Våre ansatte skal i størst mulig grad gjenspeile mangfoldet i befolkningen. Det er et personalpolitisk mål å oppnå en balansert alders- og kjønnssammensetning og å rekruttere personer med flerkulturell bakgrunn eller nedsatt funksjonsevne. Vi oppfordrer alle kvalifiserte kandidater med relevant utdanning, bakgrunn, arbeids- og livserfaring til å søke hos oss.

Søknaden sendes elektronisk. Aktuelle kandidater vil bli innkalt til intervju. Testing av fagkunnskaper og personlig skikkethet må påregnes. For å kunne sikkerhetsklareres må du være villig til å oppgi opplysninger om deg selv og dine nærmeste. Du oppfordres til å utvise diskresjon om at du søker stilling i PST. Mer informasjon om dette vil bli gitt i løpet av ansettelsesprosessen.

Kontaktinformasjon

Hedvig Moe
Seksjonsleder, 23305000
rekruttering@pst.politiet.no

Powered by Labrador CMS