Frode Bjørnstad, John Arne Gundersen og Anne Mette Hårdnes er vinnere av årets Spellemannpris.

Advokat vant Spellemann!

- Føles nesten surrelastisk, sier Forbrukeradvokaten-partner og Sweetheart-vokalist Anne Mette Hårdnes.

Publisert Sist oppdatert

I helgen ble Spellemannsprisen delt ut, og i sjangeren country stakk gruppen Sweetheart av med prisen for platen med samme navn.

Advokat Anne Mette Hårdnes er en sentral del av trioen, som foruten henne består av John Arne Gundersen og Frode Bjørnstad.

- Dette føles nesten surrealistisk, og var absolutt ikke forventet - men desto mer hyggelig, sier Hårdnes til Advokatbladet.

Hun har vært en del av gruppen siden den gjorde comeback i 2018.

- Sweetheart hadde en periode på tretten år der de ikke spilte, men da de skulle starte opp på nytt igjen ble jeg ble invitert til å være med. Vi spilte vår første konsert i 2018, og det har gått sakte, men sikkert fremover.

Takker kollegene

Hun omtaler sjangeren bandet spiller i som americana.

Anne Mette Hårdnes kombinerer hverdagen som partner i Forbrukeradvokaten med musikken i Sweetheart.

- Vi vant jo i country-sjangeren, men det er kanskje ikke nødvendigvis det første ordet man tenker på når man hører musikken vår. Vi spiller lavmælt, akustisk, og stemningsfull musikk med kassegitar, og harmonivokal.

- Hvordan er det å kombinere advokatkarriere med musikken?
- Heldigvis har jeg har verdens beste kolleger, og en ganske fleksibel arbeidshverdag der de backer meg opp. Som advokat er det tidvis mye jobb, men også noen dager der jeg kan ta kortere arbeidsdager og lengre helger. Og jeg er jo med å beramme rettssakene jeg skal føre, og kan booke konsertene utenom disse.

Ser frem til konserter

De siste månedene har det grunnet pandemien naturlig nok vært få konserter for bandet.

- Vi slapp denne platen den 30.oktober i fjor, og rakk å spille én konsert før nedstengningen, før vi måtte utsette alt annet. Det var rart å sitte på en plate med gode anmeldelser for så å måtte vente på at ting skulle skje.

I november skulle bandet blant annet spilt i Fredrikstad, Oslo, Drammen og Brumunddal. Disse konsertene er foreløpig satt opp igjen i mai.

- Vi gleder oss til å være tilbake på scenen, og spiller så fort det lar seg gjøre igjen, sier Hårdnes.

Powered by Labrador CMS