Etter at Advokatforeningens leder, Jens Johan Hjort, gikk av talerstolen til rungende applaus, var det tid for mingling, middag og underholdning for det celebre selskapet. Foto; Monika Kvaale

Se bildene fra Advokatforeningens årstale 2018!

Over 180 gjester var invitert til å høre Advokatforeningens årlige tale fra Grand hotel i hjertet av Oslo. Her kan du kjenne på stemningen og få et lite innblikk i kvelden som gikk.

Årets tale tok for seg tvisteløsning og rettet kritikk mot politikerne og det Advokatforeningen mener er sultefôring av domstolen.

– Domstolenes post i statsbudsjettet er på 2,6 milliarder kroner. Det er litt under to promille av statsbudsjettet. Det er ganske stusslig for en statsmakt. Ifølge Dagbladet, sponser vi el-biler med fem ganger så mye årlig. Eller som vi har lærte for en uke siden, det er prisen på en halv fregatt, sa leder Jens Johan Hjort.

– Rettsstaten er et sivilisasjonsprosjekt. Et velfungerende rettsvesen gjør at ulykker ikke oppstår, ukultur ikke utvikles og krenkelser ikke utføres, sa han.

Hjort fortsatte med en klar oppfordring til politikerne:

– Gi mer penger, ikke mindre, til domstolene.

Også Advokatforeningens generalsekretær, Merete Smith, benyttet anledningen til å slå et slag for rettsstaten.

- La oss ta litt mer ansvar for rettsstaten alle sammen. Den behøver oss. Prat om den, fortell hva den gir, forklar hva den beskytter mot og hvordan den virker – for veldig mange forstår den ikke. Vi lever i et komplisert samfunn, som gir kompliserte regler – og kanskje er det slik at mange av oss, i hvert fall i hverdagen, ikke ser rettsstaten for bare paragrafer, sa hun i sin middagstale.

LES OGSÅ: Årstalen 2018: Vil ha milliardsatsing på domstolene

LES OGSÅ: Advokatforeningen: – Det siste politikerne bør gjøre, er å tvangsslanke rettsstaten ytterligere

SE OGSÅ VIDEO: Berit Reiss-Andersen om Advokatforeningens årstale: – En kraftfull påminnelse på hvor viktig en domstolsatsning er

[responsive-slider id=18165]

Powered by Labrador CMS