– Forretningsadvokatfirmaene er viktige aktører i samfunnet og bør bidra mer i den offentlige debatt, mener Berit Reiss-Andersen.
– Forretningsadvokatfirmaene er viktige aktører i samfunnet og bør bidra mer i den offentlige debatt, mener Berit Reiss-Andersen.

Vil at forretningsadvokater skal debattere mer

– Forretningsadvokater bør komme på banen og delta i samfunnsdebatten i betydelig større grad, mener Berit Reiss-Andersen. Sammen med tre kolleger fra DLA Piper var hun i år på Arendalsuka for å se og lære.

Published

Flere forretningsadvokater tok turen til Arendal i år for å delta på noen av de over ett tusen arrangementene som i en uke satte sitt preg på den lille sørlandsbyen. Også fire medarbeidere i DLA Piper, som kaller seg Nordens største advokatfirma.

I Arendal er det så å si umulig å oppdrive et hotellrom, så DLA Pipers utsendte leide seg et lite hus for anledningen. Fra v. partner Hans Christian Brodtkorb, MP Kaare Oftedal, Reiss-Andersen og COO Marianne Hofbauer.
I Arendal er det så å si umulig å oppdrive et hotellrom, så DLA Pipers utsendte leide seg et lite hus for anledningen. Fra v. partner Hans Christian Brodtkorb, MP Kaare Oftedal, Reiss-Andersen og COO Marianne Hofbauer.

– Vi er her fordi ledelsen i DLA Piper har planer om å lage et eget arrangement til neste år. VI har lyttet til en lang rekke debatter, og lært litt om hvordan det jobbes her, forteller Reiss-Andersen.

Managing partner Kaare Oftedal i DLA Pipers forteller at han er mektig imponert over Arendalsuka.

– Dette er en arena hvor det ikke bare er nyttig for firmaer som oss å være, men også viktig. Vi arbeider i skjæringspunktet mellom næringsliv, politikk og juss hver dag, og å delta på Arendalsuka vil helt klart gjøre oss bedre i stand til å forstå andre mekanismer enn jussen, som i stor grad påvirker de sakene vi arbeider med, sier Oftedal.

– Vi har konkludert med at vi vil delta aktivt på Arendalsuka heretter, og skal bruke tiden fremover på å finne ut på hvilken måte vi best kan delta, sier Oftedal.

Berit Reiss-Andersen minner om at forretningsjusen berører utallige samfunnsspørsmål.

– Det kan være offentlige anskaffelser, ansvarlige investeringer, eller diskrimineringsstandarder i næringslivet. Forretningsadvokater vet mye om hva som fungerer, og hva som ikke fungerer. Men denne gruppen advokater er veldig anonyme i samfunnsdebatten. Nå har vi vært her og lært, og ønsker å bidra selv til neste år, sier hun.

Shipping fra Sands

Også advokatfirmaet Sands var tilstede i Arendal. Firmaets shippinggruppe hadde arrangementer om shipping i møte med ny teknologi, og partner Lars Selmar Alsaker snakket om havbruk til havs. Partner Nicolai Skridshol bidro i en debatt med Yara om temaet «Re-building trust through openness and accountability».

LES OGSÅ: Kluge: - Vi blir bedre advokater av å være på Arendalsuka

Å være i Arendal er en nyttig vitamininnsprøytning, og neste år vil vi kanskje ha et eget arrangement. Advokater bør dele av sine kunnskaper for å få en enda bredere samfunnsdebatt, sier managing partner Bjørnar Alterskjær i Kluge (nr. to fra v.). Fra v. Bosse Langaas, Alterskjær, Ove Vanebo og Steffen Asmundsson.
Å være i Arendal er en nyttig vitamininnsprøytning, og neste år vil vi kanskje ha et eget arrangement. Advokater bør dele av sine kunnskaper for å få en enda bredere samfunnsdebatt, sier managing partner Bjørnar Alterskjær i Kluge (nr. to fra v.). Fra v. Bosse Langaas, Alterskjær, Ove Vanebo og Steffen Asmundsson.

[caption id="attachment_15917" align="alignright" width="750"] Å være i Arendal er en nyttig vitamininnsprøytning, og neste år vil vi kanskje ha et eget arrangement. Advokater bør dele av sine kunnskaper for å få en enda bredere samfunnsdebatt, sier managing partner Bjørnar Alterskjær i Kluge (nr. to fra v.). Fra v. Bosse Langaas, Alterskjær, Ove Vanebo og Steffen Asmundsson. Les hele Kluge-intervjuet her.[/caption]