Christoffer Falkeid er tilbake i hjembyen Haugesund.
Christoffer Falkeid er tilbake i hjembyen Haugesund.

Nyvalgt kretsleder Christoffer Falkeid (30): - Hadde aldri blitt leder av Advokatforeningen i Oslo så raskt

Tidligere Hjort-advokat Christoffer A. Falkeid er glad for å få muligheten som ny kretsleder i Haugesund.

Published

I mars 2017 startet Falkeid, som nylig fylte tretti år, i kontorfellesskapet til Advokatene Lea, Haavik, Helland & Falkeid. Dette skulle bare ta et drøyt år før han også ble valgt som leder i kretsens lokale Advokatforeningen – uten å ha styreerfaring i kretsen fra før.

- Jeg er en stor patriot av byen og tanken var alltid at jeg skulle ende opp her. Men i utgangspunktet hadde jeg nok sett for meg noen flere år i Oslo først, sier Falkeid til Advokatbladet.

Etter et halvt år som universitetslektor ved Universitetet i Bergen og to år i Hjort i Oslo, tok han jobb som dommerfullmektig i Haugaland tingrett.

- En mer erfaren kollega sa til meg at «du kommer neppe tilbake til Oslo nå som du flytter tilbake til hjembyen». Han fikk rett, sier Falkeid med et smil.

Han arbeider i dag mest med sivil forretnings- og privatjus, og spesielt innenfor kontraktsrett, fast eiendom og arbeidsrett.

- Jeg flyttet herfra da jeg var 19 år og da jeg kom tilbake åtte år senere var nettverket mitt stort sett i Oslo og Bergen. Men det tok ikke lang tid før jeg fant meg til rette her. Jeg opplever at det de siste årene har vært en bølge av nyutdannede jurister som har blitt ansatt i byen og enda flere vil det bli.

Han mener at den største forskjellen med å jobbe i Haugesund kontra Oslo er at man fortere har mulighet til å komme i posisjon.

- Som advokat i en mindre by er det lettere å stikke seg ut på et tidlig tidspunkt i advokatkarrieren. Jeg hadde ikke blitt leder av Advokatforeningen i Oslo så raskt, sier Falkeid.

Les også: Tapte 134.000 kroner på reisekuttet

Advokatforeningen Haugesunds krets teller i dag 95 medlemmer.

- I Haugesund er vi opptatt av de samme sakene som i resten av landets distrikter: Salærsatsen og da særlig godtgjørelse for reisefravær som i fjor ble halvert – nærmest over natten og som en stor overraskelse for de fleste. Halveringen av reisefraværet skal evalueres etter tre år og Advokatforeningen sentralt har oppfordret kretsene til å invitere lokale stortingsrepresentanter for en prat om konsekvensene denne halveringen har for advokatene og ikke minst klientenes rettssikkerhet.

I den forbindelse inviterte Falkeid og Advokatforeningen Haugesund stortingsrepresentant Solveig Horne til en kopp kaffe i midten av mars.

- Tidligere har Silje Hellesen hatt tilsvarende samtaler med lokalpolitikerne Sveinung Stensland og Terje Halleland. Forhåpentligvis har slike samtaler en god samlet nasjonal effekt, sier Falkeid.

Les også: Krever norsk sex-samtykkelov

Han etterfølger nettopp Hellesen, som har vært en aktiv representant for distriktet.

- Det er få som kan måle seg med Siljes innsats. Hun har hatt et stort engasjement som leder og har også vært veldig på tilbudssiden overfor meg slik at overgangen skal gå så enkelt som mulig.