I år var det Ida Kristoffersen og Bjørn Lund-Sørensen fra Universitetet i Bergen som vant trainee-opphold hos Arntzen de Besche og Kåre Idar Moljord (i midten). Også Michael J. H. Rummelhoff (t.h.) fra Juristforbundet ville hylle vinnerne.Foto: ELSA
I år var det Ida Kristoffersen og Bjørn Lund-Sørensen fra Universitetet i Bergen som vant trainee-opphold hos Arntzen de Besche og Kåre Idar Moljord (i midten). Også Michael J. H. Rummelhoff (t.h.) fra Juristforbundet ville hylle vinnerne.Foto: ELSA

Ida og Bjørn vant trainee-opphold i ELSAs forhandlingskonkurranse

Ida Kristoffersen og Bjørn Lund-Sørensen forhandlet seg til praksisopphold hos Arntzen de Besche!

Published

For tredje år på rad ble ELSAs Nasjonale Forhandlingskonkurranse nylig gjennomført i Oslo. Vinnerlagene fra de lokale konkurransene ved Universitetet i Tromsø, Universitetet i Bergen og Universitetet i Oslo møttes til forhandlingsrunder foran et dommerpanel ledet av Arntzen de Besche-partner Kåre I. Moljord.

Til slutt var det Ida Kristoffersen og Bjørn Lund-Sørensen fra Universitetet i Bergen som stakk av med seieren. De kan dermed se frem til hvert sitt trainee-opphold  i Arntzen de Besche. Ida Kristoffersen er strålende fornøyd med å ha vunnet konkurransen.

- Det er veldig, veldig gøy, særlig siden en slik konkurranse var helt nytt for meg! Jeg tror vi hadde en høy læringskurve alle sammen. Også var det artig å få gode tilbakemeldinger for noe man gjør i praksis. På studiet ellers er det mye teori, og ikke så mange direkte tilbakemeldinger på det man gjør, så dette var veldig moro. I tillegg var det interessant å se hvordan motstanderne hadde ulike strategier, og helt andre oppfatninger av hva som var beste løsning, sier Kristoffersen til Advokatbladet.no.

Hun tror gode forberedelser var nøkkelen til bergensernes suksess.

- Vi fikk igjen for god planlegging. Selv om man gjerne har satt opp hundre forskjellige utfall på forhånd, og det er nummer 101 som kommer ut i praksis, påpeker jusstudenten.

Hun synes oppgaven, som dreide seg om et mulig ansettelsesforhold, var godt tilrettelagt.

- Det var morsomt å se hvor man kan gå videre på jussen, og finne ut mer om hva man kan velge av fag. Resten av juss-fagene forbereder oss ikke like bra på hva som kan vente oss i praksis, sier hun.

I likhet med Bjørn Lund-Sørensen skal Kristoffersen i november nå arbeide fire uker i praksis i Arntzen de Besche.

- Jeg har fått et veldig godt inntrykk av firmaet, og et fint innblikk i hva de holder på med til daglig, så det tror jeg blir gøy.

- Har du bestemt deg for om du vil bli advokat etter jusstudiene?

- Det vet jeg ikke helt ennå, men det er utrolig spennende å prøve seg i slike konkurranser, så man får et bedre grunnlag til å ta den avgjørelsen.

Til tross for at de vant konkurransen, blir det studentene på andreplass fra Oslo som blir å se i den internasjonale konkurransen i Wales.

- Det er litt av et luksusproblem, for både Bjørn og jeg skal på sommerskole i Kina!

[gallery size="full" columns="1" ids="13619,13620,13622,13623,13624"]