Hevder advokat-trio svindlet til seg over 150 millioner kroner

En forhenværende dansk stjerneadvokat, og to eks-kolleger må møte i retten denne uken. Aktor hevder advokatene har skrevet falske fakturaer, og svindlet til seg store millionsummer.

Published

De tre advokatene Johan Schlüter, Susanne Fryland og Lars Halgreen må denne uken møte i Københavns byrett tiltalt for en alvorlig svindel. Saken skal være en av de største økonomiske straffesakene i Danmark noensinne, og erstatningskravet mot opphavsrettsadvokaten Schlüter lyder alene på nærmere 130 millioner norske kroner, melder nyhetsbyrået Ritzau.

Advokat-trioen stod ansvarlig for å håndtere og videreformidle penger til rettighetshaverne av spill, TV og film for den danske Produsentforeningen.

Mistanken mot de tre oppsto allerede i 2014. Ifølge aktor skal trioen ha svindlet til seg et beløp tilsvarende totalt 150 millioner norske kroner, og bedratt klienter for 111 millioner kroner, ved å geleide rettighetspenger inn i et eget selskap, og ha sendt fiktive fakturaer for arbeid som aldri ble utført. Johan Schlüter var en av Danmarks mest profilerte advokater, og firmaet som bar hans navn hadde over 50 ansatte før det ble slått konkurs.

Alle de tre tiltalte nekter straffeskyld i saken. Blir de tre funnet skyldig kan de risikere opp mot åtte års fengsel.