Advokatfullmektig Mari Verling, advokat Anja Flo Lauvik og advokatfullmektig Fredrik Bjercke Punsvik fra Kvale svarte på spørsmål om firmaet.
Advokatfullmektig Mari Verling, advokat Anja Flo Lauvik og advokatfullmektig Fredrik Bjercke Punsvik fra Kvale svarte på spørsmål om firmaet.

Advokatfirmaene på talentjakt på ALDs messedag: - Helt avgjørende å være til stede!

Advokatfirmaene kjemper om å hente inn de riktige kandidatene til trainee-stillinger. På stand i Oslo sto både fullmektiger, partnere - i kamp om de dyktigste talentene.

Published

Fredag ble Arbeidslivsdagenes (ALD)-messedagen arrangert på SAS-hotellet på Holbergs plass i Oslo. Alle de store advokatfirmaene, samt en rekke andre arbeidsgivere i offentlig og privat sektor var på plass for å lokke studentene til sin stand - og kanskje et fremtidig trainee-opphold. Advokatfullmektig Fredrik Bjercke Punsvik var blant dem som sto på Kvales stand.

– Det har vært et stort trykk med studenter, og det er veldig gøy. Selvfølgelig er det litt slitsomt å stå her også - vi må jo vise oss fra vår beste side! Studentene spør om alt fra arbeidsmiljø til hva som skiller Kvale fra andre firmaer, hva vi jobber med til daglig - og om vi har et ungt miljø, sier Punsvik.

I tillegg ønsker de vite hvilke krav vi stiller til kandidatene. Mange kan nok nok synes det er krevende å se forskjellene mellom de store firmaene, erkjenner Bjercke.

– Hva får dere som advokatfirma ut av å være her?

– Vi rekrutterer trainee-er, som igjen er en veldig nyttig rekrutteringsbase for fullmektiger. Det er derfor viktig å være i looopen til studentene, og helt avgjørende for oss å gjøre en god figur her, påpeker advokatfullmektigen.

På CLP-standen sto advokat Amund Erdal og advokatfullmektig Kelly Amory.

– Utad fremstår nok mange firmaer som veldig like. Studentene lurer på hva vi driver med, hva som kjennetegner oss, og hvilke muligheter de kan få hos oss, som studenter og trainee. Og det er litt forskjell på hva slags arbeidsmiljø de unge vil være i. Vi anbefaler studentene å prøve seg hos oss, for å kunne få et inntrykk av oss, og så prøve seg hos noen andre, for å kunne sammenligne firmaene, påpeker Erdal, og får støtte av kollega Kelly Amory.,

- Jeg opplever at studentene synes det er spennende med et litt mindre firma som holder samme faglige nivå som de største, tillegger hun.

 

 

<html><head></head><body> Paal Kvernaas og Ellen Schult Ulriksen er partnere i Haavind, og var på plass på messedagen under avslutningen av Arbeidslivsdagene (ALD) i Oslo. Ulriksen leder firmaets Insolvens og restrukturerings-avdeling, og ble tatt opp som partner ved nyttår.</body></html>
Paal Kvernaas og Ellen Schult Ulriksen er partnere i Haavind, og var på plass på messedagen under avslutningen av Arbeidslivsdagene (ALD) i Oslo. Ulriksen leder firmaets Insolvens og restrukturerings-avdeling, og ble tatt opp som partner ved nyttår.

<html><head></head><body> Ole Henrik Wille har i flere å vært en av Wikborg Reins advokater i London, og pendler i dag mellom Norge og England. Fredag var han på plass i Oslo for å øse av sin juridiske utenlandserfaring.</body></html>
Ole Henrik Wille har i flere å vært en av Wikborg Reins advokater i London, og pendler i dag mellom Norge og England. Fredag var han på plass i Oslo for å øse av sin juridiske utenlandserfaring.

<html><head></head><body> Advokatene Oddvar Møllerløkken (t.h.) og Lars Otterholt Veen fra Thallaug på Lillehammer kunne fortelle studentene hvordan det er å jobbe som advokat i en litt mindre by.</body></html>
Advokatene Oddvar Møllerløkken (t.h.) og Lars Otterholt Veen fra Thallaug på Lillehammer kunne fortelle studentene hvordan det er å jobbe som advokat i en litt mindre by.

<html><head></head><body> Advokat Amund Erdal og advokatfullmektig Kelly Amory fra CLP forsøkte gi studentene et innblikk i fordelene ved å prøve seg i et av de litt mindre firmaene.</body></html>
Advokat Amund Erdal og advokatfullmektig Kelly Amory fra CLP forsøkte gi studentene et innblikk i fordelene ved å prøve seg i et av de litt mindre firmaene.

<html><head></head><body> DLA Piper-partner Preben Aas sto på stand for landets mest internasjonale advokatfirma.</body></html>
DLA Piper-partner Preben Aas sto på stand for landets mest internasjonale advokatfirma.

<html><head></head><body> Advokatfullmektig Mari Verling, advokat Anja Flo Lauvik og advokatfullmektig Fredrik Bjercke Punsvik fra Kvale opplevde stort engasjement på firmaets stand.</body></html>
Advokatfullmektig Mari Verling, advokat Anja Flo Lauvik og advokatfullmektig Fredrik Bjercke Punsvik fra Kvale opplevde stort engasjement på firmaets stand.

<html><head></head><body> Mange nysgjerrige studenter møtte opp på standene til advokatfirmaene og de andre arbeidsgiverne som hadde funnet veien til messedagen på SAS-hotellet på Holbergs plass i Oslo.</body></html>
Mange nysgjerrige studenter møtte opp på standene til advokatfirmaene og de andre arbeidsgiverne som hadde funnet veien til messedagen på SAS-hotellet på Holbergs plass i Oslo.

<html><head></head><body> Advokatfullmektig Christine Larsen Kalsvik, fast advokat Marte Bergem Høvde, og Sem Varhaug Søberg var på plass på Wikborg Rein-standen.</body></html>
Advokatfullmektig Christine Larsen Kalsvik, fast advokat Marte Bergem Høvde, og Sem Varhaug Søberg var på plass på Wikborg Rein-standen.

<html><head></head><body> Tora Seljord (26) går siste semester på jussen og var på messedagen for å orientere seg i markedet. - Jeg peiler meg inn på forretnings-juridisk firma, men det må ikke nødvendigvis være et av de største firmaene. Både satsingsområde og trivsel er viktig for meg, sier Seljord.</body></html>
Tora Seljord (26) går siste semester på jussen og var på messedagen for å orientere seg i markedet. - Jeg peiler meg inn på forretnings-juridisk firma, men det må ikke nødvendigvis være et av de største firmaene. Både satsingsområde og trivsel er viktig for meg, sier Seljord.

<html><head></head><body> Ida Brekke (22) og Miriam Berg (25) er begge tredjeårsstudenter på jussen i Oslo.<br>- Vi får mange gode ideer fra andre som har vært i samme situasjon som oss. Det gjør det litt mer motiverende å gå tilbake til skolebenken når man ser og hører hvor interessant en  arbeidsdagen kan være, forteller de to.</body></html>
Ida Brekke (22) og Miriam Berg (25) er begge tredjeårsstudenter på jussen i Oslo.
- Vi får mange gode ideer fra andre som har vært i samme situasjon som oss. Det gjør det litt mer motiverende å gå tilbake til skolebenken når man ser og hører hvor interessant en  arbeidsdagen kan være, forteller de to.