Jens Johan Hjort var blant de deltagende da Troms krets nylig hadde årsmøte.

Fristes av ledervervet

Jens Johan Hjort legger ikke skjul på at han er lysten på å bli ny leder i Advokatforeningen.

Tidligere Tromsø-ordfører Jens Johan Hjort (H) startet nylig i ny jobb som partner i Steenstrup Stordrange i samme by etter at han mislyktes i å bli gjenvalgt etter valget i september.

– Det er hyggelig å være tilbake i den virkelige verden, sier Hjort spøkefullt til Advokatbladet når vi treffer ham i en pause under årsmøtet til Troms krets på Clarion The Edge hotell i Tromsø.

Det er tydelig at Hjort fremdeles er populær i nord. En rekke kolleger benytter pausen til å slå av en prat med mannen som i fire år var ordfører i byen.

Hjort gleder han seg over å være tilbake som advokat.

– Det er helt åpenbart stor forskjell på hverdagen nå og den jeg hadde tidligere. Det å være ordfører er en veldig ekstrovert virksomhet. Å være tilbake i advokatfaget, og få møtt gamle kolleger slik som i dag, er veldig hyggelig, sier Hjort, som forteller om en hektisk hverdag.

– Da jeg ble ordfører måtte jeg si farvel til klientene. Det betyr at jeg nå er i ferd med å bygge opp en portefølje igjen. Med gode kolleger og en fin krets her, kommer man langt, sier Hjort og smiler.

I mars kunne Advokatbladet avsløre at Hjort er en av kandidatene til å ta over vervet som Advokatforeningens leder når Erik Keiserud går av til sommeren. Virket som leder av Advokatforeningen kommer i tillegg til sivil jobb.

– Jeg har fått mange hyggelige tilbakemeldinger på oppslaget i Advokatbladet. Jeg så det sto at det var flere topp-advokater aktuelle … Vel, det slo meg at det var noen toppadvokater på forsiden, og én som sikkert kan betraktes som en som er god på bunn, spøker Hjort.

– Men det er veldig hyggelig å bli nevnt som en kandidat, understreker Hjort.

Under middagen i årsmøtet kom det forslag om at Troms krets skulle stille seg bak Jens Johan Hjort som lederkandidat, noe som ble vedtatt til rungende applaus.

– Frister lederjobben deg?

– Ja, absolutt! Det er et veldig spennende verv, men nå er det en valgkomité som skal gjøre en jobb og det har jeg stor respekt for, sier Hjort, og tillegger:

– Jeg må få si at Erik Keiserud har gjort en enestående jobb. Han har blant annet brukt veldig mye tid i arbeidet med ny advokatlov. At Keiserud i et virke der man tar betalt for hver time, setter av så mye tid til å jobbe for advokatstanden, står det ære av.

Advokatbladets marsutgave.
Jens Johan Hjort er en av flere kandidater til vervet som leder av Advokatforeningen. Arkivfoto: Advokatbladet
Powered by Labrador CMS