Irene Ramm, kommunikasjonssjef i Oslo tingrett, sier hun er takknemlig for at arbeidet deres blir lagt merke til. Foto: Lydia Elise Nyland Andersen

Oslo tingrett får Åpenhetsprisen 2018

– Det er veldig hyggelig å motta denne prisen, og særlig hyggelig er det å få vite at det vi har gjort blir lagt merke til og satt pris på, sier kommunikasjonssjef i Oslo tingrett, Irene Ramm, etter at det ble klart at Oslo tingrett mottar Åpenhetsprisen for 2018.

Hvert år deler Kommunikasjonsforeningen ut Åpenhetsprisen til noen som har bidratt til å synliggjøre og fremme åpenhet og innsyn i det norske samfunn, forvaltningen eller private og offentlige virksomheter

– Oslo tingrett tildeles Åpenhetsprisen 2018 for deres systematiske arbeid med, og praktisering av, åpenhet og meroffentlighet. De har over en lengre periode lagt sterke føringer for en åpenhetspraksis på et område der dette er varierende. Norges største domstol legger til rette for rask tilgang til dokumenter, og har tatt i bruk automatisert innsyn der det er mulig, skriver juryen i sin begrunnelse.

- Håper vi inspirerer

Juryen mener at "Norges største domstol legger til rette for rask tilgang til dokumenter, og har tatt i bruk automatisert innsyn for enkel og effektiv tilgjengelighet."

De skriver videre at Ramm og hennes stab "utviser en forbilledlig praktisering av åpenhet, som også utgjør en viktig påminnelse om at tillit i samfunnet bygges gjennom åpenhet og tilgjengelighet."

Juryen trekker blant annet frem tingrettens egen Vær åpen-plakat som eksempel på deres målrettede arbeid.

– Det er veldig hyggelig å motta denne prisen, og særlig hyggelig er det å få vite at det vi har gjort blir lagt merke til og satt pris på. Jeg håper dette kan være til inspirasjon for andre domstoler og andre aktører, sier Ramm i en pressemelding fra Kommunikasjonsforeningen.

Åpenhet avgjørende for å sikre kvalitet

Kommunikasjonssjefen mener Oslo tingrett ligger bresjen når det kommer til å praktisere åpenhet.

– I domstolen tas det kontinuerlig avgjørelser som berører menneskers liv, er det viktig å ha gode ordninger for innsyn og kontroll. Makt som utøves i lukkede rom, har en tendens til å skape mistro. Åpenhet derimot, er med på å sikre god kvalitet i arbeidet og skaper tillit til prosessen og beslutningene, sier hun.

Årets jury bestod av: Janne Stang Dahl (juryleder), Gudrun Lægreid, Tore Bollingmo, Ingrid Nergården Jortveit og Even Westerveld.

Powered by Labrador CMS