Illustrasjonsfoto: Istockphoto.com

Store og små advokatoppdrag ute på anbud nå

Flere advokat-oppdrag er ute på anbud i sommer: Bufdir har et advokat-oppdrag til en estimert totalverdi av seks millioner kroner, mens Tolldirektoratet søker en formidler av advokatbistand innenfor anskaffelser og HR, samt kontrakter innen IT-  og eiendomsområdet.

Oppdraget for Bufdir (Barne- ungdoms- og familiedirektoratet) gjelder advokattjenester i hele Norge, heter det i utlysningen på Doffin. Advokatbistanden gjelder de rettslige områdene offentlige anskaffelser, offentlig støtte, generell kontraktsrett og IKT-kontrakter, alminnelig selskapsrett, erstatnings- og forsikringsrett, og forvaltningsrett.

"Avtalen skal dekke advokattjenester, herunder juridisk rådgiving, kvalitetssikring og advokatbistand. Bistanden omfatter problemstillinger hvor Oppdragsgiver ikke har kapasitet internt til å håndtere eller hvor Oppdragsgiver ikke har tilstrekkelig kompetanse til å løse utfordringen selv. Det kan være aktuelt med kursforeleser til aktuelle fagområder", heter det i konkurransevilkårene.

Tilbudet er delt opp i delkontrakter, og advokater kan gi tilbud på hele, eller deler av avtalen.

Strategisk rådgivning

I kontraktsvilkårene fremgår disse arbeidsoppgavene for den som får kontrakten:

  • Avgi juridiske betenkninger både i enkeltspørsmål og i større utredninger som berører flere rettsområder
  • Gi løpende juridisk og strategisk rådgivning i pågående saker
  • Kvalitetssikring av arbeid Kunden selv har utført
  • Kommentere, både skriftlig og muntlig, engelske og norske avtaleutkast, både skriftlig og muntlig
  • Bistå i konkrete saker frem til overtakelse av saken av regjeringsadvokat
  • Deltakelse på møter og i forhandlinger

Frist for å melde interesse for å delta i konkurransen er mandag 3.september klokken 12.

Tolldirektoratet vil ha juridisk formidler

Tolldirektoratet har lyst ut et todelt oppdrag innen IT-tjenester og juridiske tjenester til en totalverdi av 400 millioner kroner.

Om rammeavtalen for juridiske tjenester, heter det i konkurransegrunnlaget:

"Tolletaten har til tider behov for å innhente ekstern juridisk bistand innen ulike av våre fagområder som for eksempel HR-området, anskaffelser og kontrakter innen IT og eiendomsområdet samt til mer tollfaglige problemstillinger. Områdene det er behov for juridiske tjenester innen spenner over flere fagområder og dermed et vidt fagfelt. Det er sjelden et og samme advokatfirma har spesialisering og fagkompetanse innen alle disse fagområdene. Tolletaten har derfor behov for en formidler som kan formilde juridiske/advokattjenester innen alle disse fagfeltene. Nærmere beskrivelse fremkommer av konkurransegrunnlaget."

Da Advokatbladet sjekket Doffin, var det ikke lagt ut åpne dokumenter som nærmere beskriver konkurransegrunnlaget for det juridiske oppdraget.

Se konkurranseutlysningen her.

Frist for å melde interesse er 28.august klokken 12.

Barnevern i Trøndelag

To kommuner sør for Trondheim søker etter advokat som kan jobbe med barnevernssaker. Oppdraget heter "juridisk bistand til barnevernet i Skaun og Melhus kommuner", og er et advokatoppdrag til en estimert totalverdi av syv millioner kroner for advokat med bevilling, og med minst tre års erfaring innen barnevernsområdet. Frist for å melde interesse: 31.august klokken 12. Se utlysningen her.

"Kommunene ligger syd for Trondheim, og har henholdsvis ca 17000 og 8000 innbyggere. Kommunene har til sammen i snitt hatt ca 40-50 behandlinger i Fylkesnemda/retten årlig, inkludert klagebehandlinger.

Kommunene krever høy tilgjengelighet, også utenom ordinær arbeidstid, samt kapasitet til å behandle saker på kort varsel. Dette gjelder også ved avvikling av ferier og ved eventuelt sykdomsfravær. Barnevernet ønsker å tilknytte seg fast advokat(-er) i avtaleperioden.

Vi ønsker å inngå en avtale på 2 år, med opsjon på 1 år + 1 år. Opsjoner fornyes automatisk, så lenge avtalen ikke sies opp 6 mnd før avtale/opsjon utløper.

Godtgjørelse for bistand skal beregnes ut fra medgått tid. Dette inkluderer alt arbeid i anledning hvert oppdrag, herunder telefonsamtaler, korrespondanse, møter, forberedelser og etterarbeid. Eventuelle reisekostnader skal inngå i den faste timeprisen oppgitt i tilbudet. Timeprisen skal ligge fast i kontraktsperioden", heter det i utlysningen.

Powered by Labrador CMS