Jens Johan Hjort har gjort en utmerket jobb som leder av Advokatforeningen, mener valgkomiteens leder. Her fra mottagelsen for nye advokater i fjor. Foto: Monica Kvaale

Vil gjenvelge Hjort, selv om han kan bli ordfører

Advokatforeningens valgkomite innstiller på gjenvalg av Jens Johan Hjort som leder i perioden 2018-2020. Hjort ønsker å stille til valg som ordfører i Tromsø i 2019.

Hjort var ordfører for Høyre i Tromsø fra 2011 til 2015, og ønsker å gjøre comeback ved valget til neste år, har han tidligere sagt til Advokatbladet og til Nordlys.

Advokatforeningens valgkomite har drøftet om Hjort bør fratre på et tidligere tidspunkt dersom han blir nominert av Høyre som dets ordførerkandidat, «i det det kan stilles spørsmål om det er i foreningens interesse å ha en leder som også blir så sterkt identifisert med et politisk parti og som i så fall må antas å være synlig som politiker i mediebildet», heter det i innstillingen.

Komiteen velger ikke å ta stilling til dette spørsmålet, og overlater spørsmålet til Hovedstyret.

Ny nestleder: Susanne Munch Thore

Til Advokatbladet sa Hjort i mars i år at han vil måtte gå av som Advokatforeningens leder åtte måneder før perioden utløper, dersom han blir Høyres ordførerkandidat, og at han antok at det da vil være nestleder som stepper inn som leder i disse åtte månedene.

Som ny nestleder har valgkomiteen innstilt Susanne Munch Thore. Hun har nettopp sluttet i Wikborg Rein og startet for seg selv.

Som nye medlemmer til Hovedstyret innstilles fra Oslo krets Anne Kjølseth Ekerholt (49), fra SANDS og Jon Wessel-Aas (51) fra Bing Hodneland.

Fra Buskerud krets innstilles Irene Kildebo (49) fra Advokatfirmaet Kildebo, og fra Østfold krets Marte Reier (64) fra Advokatfirmaet Pedersen. Fra Møre og Romsdal krets innstilles Cathrin Myre Skram fra advokatfirmaet med samme navn.

Medlemmer av Hovedstyret velges for fire år, mens leder velges for to år.

Fem medlemmer takker for seg

[caption id="attachment_4584" align="alignright" width="300"] Medierettseksperten Jon Wessel-Aas er foreslått som nytt medlem i Hovedstyret.[/caption]

Ut av Hovedstyret etter endt fireårsperiode går Lilli Marie Brimi (Trøndelag krets), nestleder Pål Behrens og Live Wilhelmsen Lindholm, begge fra Oslo krets, Ida Helene Braastad Balke (Oppland krets) og Lene Høivang (Vestfold krets).

Følgende medlemmer ble valgt i 2016 og er ikke på valg: Arild Dyngeland (Hordaland og Sogn og Fjordane krets), Leif Oscar Olsen (Vest-Agder krets), Halvard Østgård (Troms krets), Susanne Munch Thore (Oslo krets) samt Marius Dietrichson, som representerer både Forsvarergruppen og Oslo krets.

Valg av ny ledelse i Advokatforeningen skjer på representantskapsmøtet som avholdes i Oslo torsdag 31.mai. Representantskapet er Advokatforeningens øverste organ.

Valgkomiteen ledes av Sigurd Knudtzon, partner i Simonsen Vogt Wiig, og består ellers av Marte Svarstad Brodtkorb (tidligere leder av Oslo krets, partner i Advokatene Brodtkorb & Gerdts), Michael Wiik Johansen fra firmaet Advokat i Nord i Bodø, Bergensadvokat Anette Røsæther og Hanne Sverdrup Dahl fra Advokatfirmaet Dahl.

[caption id="attachment_14229" align="alignright" width="777"] Nestleder Pål Behrens går nå ut av Hovedstyret. Her med Kim Gerdts under Årstale-arrangementet i 2014. Foto: Monica Kvaale[/caption]

Susanne Munch Thore er nestleder i Advokatforeningen. Foto: Nina Schmidt
Medierettseksperten Jon Wessel-Aas er foreslått som nytt medlem i Hovedstyret.
Nestleder Pål Behrens går nå ut av Hovedstyret. Her med Kim Gerdts under Årstale-arrangementet i 2014. Foto: Monica Kvaale
Powered by Labrador CMS